Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 28/10/2013
Arhiva Zile si Nopti

Bucureștiul respiră teatru

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Bucureștiul respiră teatru Share Bucureștiul respiră teatru


Iată că am ajuns în momentul în care teatrul ocupă primul loc între evenimentele culturale din București. A început FNT, care, în ciuda faptului că nu mai aduce la București piese din afara țării, adună pe scenele teatrului cele mai bune piese din stagiunea care s-a încheiat la sfârșitul verii.

Printre ele ne-a atras atenția spectacolul-concert în regia lui Radu Afrim – Hai iu iu nu Hey you you. Un concert- omagiu adus “Păsării măiastre” a cântului popular, Maria Tănase, născut la Gala Tânărului Actor – HOP, la Costineşti, la început de septembrie, rezultatul atelierului de creaţie „Maria Tănase – 1913-2013”, coordonat de muzicianul Vlaicu Golcea, timp de 4 zile pline!

Radu Afrim şi Vlaicu Golcea au transformat omagiul adus de o parte dintre concurenţii de la HOP singurei artiste care a valorificat cântul românesc popular autentic într-o aventură muzicală, un adevărat show, un dialog între trecut şi prezent, un remix interesant şi îndrăzneţ!

Printre tinerii actori care vor urca pe scenă îi regăsim pe: Emoke Pal (Gheorghiţă) , Ruxandra Maniu (Uhăi, bade), Melania Rusu (Doină din Maramureş), Aida Avieriţei (Trei focuri arde pe lume), Simona Arsu (Doină), Irina Antonie (Mărie şi Mărioară), Amalia Huţan (Până când nu te iubeam), Lorena Luchian (Trenule, maşină mică), Flavia Giurgiu (Lume, lume), Ioan Paraschiv, Dumitru Georgescu, Gabriel Sandu, Anghel Damian, Rareş Andrici (Hai, Iu, Iu) și Alexandra Caras (Lung îi drumul Gorjului).

**Miercuri, 30 octombrie, ora 21:00, la Godot Café- Teatru**

Sub aceleaşi auspicii, marţi, 29 octombrie, ora 21:30, în Sala Studio a Teatrului Odeon, FNT propune spectacolul-concert Muzica Teatrului susţinut de compozitorul Tibor Cári & Theater Fleas Orchestra, un proiect artistic itinerant, ce îmbină genurile muzicale – de la clasic la hip-hop, de la blues la rock, până la café-concert.

Nu vor lipsi nici expoziţiile, lansările de carte, atelierele destinate tinerilor creatori şi critici de teatru, precum şi alte manifestări înrudite. Troienele , după Euripide De la Opera Națională din Iași vine ”Trioienele”, în regia lui Andrei Șerban. Dintre toate montările sale, Trilogia antică ocupă un loc aparte. Troienele reprezintă cel mai elocvent fragment al acestei capodopere, compusă în colaborare cu Liz Swados cu aproape 40 de ani în urmă. Spectacolul cu Troienele este dedicat memoriei Doamnei Ellen Stewart, fondatoarea teatrului La Mama din New York, acolo unde a fost creat inițial.

– 25-10-2013 | 21:00 | Teatrul Odeon, Sala Majestic
– 26-10-2013 | 17:00 |Teatrul Odeon, Sala Majestic
– 26-10-2013 | 21:00 |Teatrul Odeon, Sala Majestic
– 27-10-2013 | 17:00 |Teatrul Odeon, Sala Majestic
– 27-10-2013 | 21:00 |Teatrul Odeon, Sala Majestic

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută