Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 17/10/2013
Arhiva Zile si Nopti

Eveniment Străzi Albastre

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Eveniment  Străzi Albastre Share Eveniment  Străzi Albastre


Luni, 28 octombrie a.c., incepand cu ora 19:30, in sala mare a Teatrului National „Vasile Alecsandri”, Trupa [Bere Gratis](http://www.beregratis.ro/), cunoscuta pentru implicarea in actiuni caritabile, va sustine un concert de constientizare si acceptare a autismului sub denumirea „Strazi Albastre”.

Din programul artistic mai fac parte proiectii de fotografii ale lui Ionel Onofras si potisme sustinute de Otilia Dupu. Evenimentul va fi prezentat de Adrian Paduraru si contine informatii despre centrele de ajutor pentru parinti.

[Evenimentul Strazi Albastre](https://www.facebook.com/strazialbastre) se adreseaza iesenilor, public interesat de sanatate si partea sociala a orasului Iasi si parintilor cu copii beneficiari ai Centrului de consiliere si asistenta specializata pentru persoanele cu TSA si familiile acestora, parinti ai copiilor integrati in invatamantul de masa.

Tulburarea de spectru autist este caracterizata printr-o triada a deficientelor in urmatoarele domenii: gandire si comportament, limbaj si comunicare, relatii sociale. Aceasta tulburare se prezinta sub diferite forme si grade de severitate asociate cu alte dizabilitati (intarziere mintala, epilepsie, deficiente senzoriale, etc).

*„Sunt [Ioana Rata](https://www.facebook.com/ioanarataradio). Unii ma cunosc ca om de radio, altii au auzit doar de Rata de la radio, altii nu ma cunosc, dar am o poveste de cel putin un an, care ii va ajuta pe parintii care se afla in aceeasi situatie ca a mea. Copilul meu a fost diagnosticat cu autism!*

*Diagnosticarea lui Sebastian a venit pe fondul unor reactii ale copilului pe care le simteam a fi in neregula. Dupa o perioada a venit si confirmarea diagnosticului de la spitalul Obregia din Bucuresti: autism infantil, tulburare de spectru autist*.

*In nebunia mea am crezut ca Sebastian cel putin va evolua si nu va ramane la acel stadiu in lumea lui. Eforturile sustinute de terapeuti si de programul special creat pentru Sebastian au facut ca rezultatele sa fie vizibile, sa imi dea curaj pentru urmatorii ani, pentru ca autismul este un diagnostic pe viata*.

*Nu este usor sa faci un copil cu diagnostic de autism sa comunice cu cei din jurul lui, dar Sebastian usor, usor a reusit…DA! recunosc am intalnit oameni minunati in aceasta perioada, care au urmarit evolutia lui Sebastian si m-au ajutat sa merg pe calea cea buna: Madalina, Ionut, Niki, Diana, Oana, Carmen, Gabi, Flavia, Vlad, Raluca… pentru dvs sunt doar niste nume, pentru mine sunt oamenii care mi-au punctat progresele lui Sebastian si mi-au adus aminte mereu de unde am plecat si unde am ajuns.”*, a declarat Ioana Rata, manager proiect.

La Agentia Teatrala-Opera Nationala puteti gasi bilete de 50 si 60 de lei. Biletele vor fi puse in vanzare incepand cu 14 octombrie 2013.

In fata publicului iesean trupa Bere Gratis lanseaza noul album „In fata ta” si marcheaza 15 ani de Bere Gratis. Bere Gratis a fost infiintata in 1998 de Mihai „Mita” Georgescu (voce), Robert Anghelescu (clape) si Marius Dobre (chitara), trei baieti ce cantau la acea vreme in formatia „Ghost”. Impreuna cu Mihai „Magga” Suciu (tobe) si Marius Mirea (bass) au pus bazele unei noi formatii pe care au numit-o Bere Gratis.

Program

– 18.45 – intrarea in Teatrul National
– 19.30 – prezentare actiune spectacol
– 19.35 – film asociatii din Iasi care pot oferi informatii
– 19.45 – Potisme / Foto – proiectii Ionel Onofras si Otilia Dupu (versuri)
– 20.00 concert Strazi albastre BERE GRATIS
– 21.40 – sfarsit

Autismul nu este o boala, orice informatie este vitala pentru progresul copilului!

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută