Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 26/09/2013
Arhiva Zile si Nopti

Lectia de basme

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Lectia de basme Share Lectia de basme


In perioada 1-4 octombrie, avem sesiuni de lecturi publice, care cuprind basmele „Praslea cel Voinic si merele de Aur”, „Fat-Frumos si fata lui Ros-Imparat” si „Stan Bolovan”, citite si interpretate de tineri actori. Durata evenimentului este 60 de minute si este gandit intr-o forma interactiva si usor de asimilat pentru copii. Proiectul beneficiaza de finantare nerambursabila din partea Administratiei Fondului Cultural National (AFCN) si a fost initiat in urma succesului campaniei „Avem si noi SuperEroi”.

Lectia de basme isi propune incurajarea si orientarea copiilor spre lumea basmelor romanesti. Lecturile publice reprezinta un proces initiatic in cunoasterea valorilor culturale si traditionale romanesti, o forma de expresie culturala a simbolurilor nationale.
Proiectul invita copiii la un tip de lectura nou, in care le este stimulata imaginatia, iar folosirea actorilor in acest proces genereaza un impact ridicat, deoarece accentueaza trasaturile personajelor si ii mobilizeaza asupra unei cauze comune.

Evenimentul se va derula in parteneriat cu trei scoli bucurestene: Scoala gimnaziala Regele Mihai I (01 oct, Ora 11:30), Scoala gimnaziala 117 (03 oct, Ora 11:00) si Scoala gimnaziala Ferdinand I (04 oct, Ora 11:30), la care sunt asteptati peste 300 de elevi din ciclul primar si gimnazial, cadre didactice si parinti.

La finalul sesiunilor, copiii vor primi DVD-uri cu basmele inregistrate, iar cei mai activi dintre ei vor fi premiati cu produse personalizate cu SuperEroi.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută