Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 23/09/2013
Arhiva Zile si Nopti

Astra Fillm Festival 2013

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Astra Fillm Festival  2013 Share Astra Fillm Festival  2013


În 2013, ASTRA FILM FESTIVAL aniversează douăzeci de ani de existenţă. AFF este cel mai vechi festival internaţional de film al României şi unul dintre cele mai însemnate evenimente din peisajul cinematografiei de nonficţiune din întreaga lume.

De la o ediţie la alta, notorietatea festivalului, numărul publicului, dar şi a profesioniştilor din domeniu sunt într-o continuă ascensiune, luna octombrie devenind o sărbătoare internaţională a filmului documentar de pretutindeni. În cele două decenii de activitate, AFF a promovat producţiile româneşti pe plan internaţional şi a transformat oraşul Sibiu în capitala filmul documentar din România.

AFF a fost primul festival românesc interesat să înfiinţeze un spaţiu de întâlnire şi dezbatere pentru autori, profesionişti şi public, într-un cadru informal, în sala de cinema la finalul proiecţiilor. Astfel, sesiunile de Questions & Answers au devenit un simbolul al festivalului de la Sibiu. Sesiuni de masterclass, mese rotunde sau concerte întregesc programul Astra Film Festival 2013.

Peste 100 de documentare dintr-un număr record de 1350 înscrise din peste 70 de ţări ale lumii au intrat în selecţia oficială a ediţiei aniversare AFF şi vor fi prezentate în cadrul celor cinci secţiuni competiţionale: International, Central & Eastern Europe, Romania, Student şi EcocinematogrAFF şi în secţiunile speciale: Astra Film Junior, Incredibil şi Made in Romania. În afara filmelor din selecţie, ediţia din 2013 propune un program special retrospectiv care rememorează filme prezentate la Astra Film Festival în ultimii 20 de ani. În paralel, se vor desfăşura conferinţe, spectacole de muzică, workshopuri precum şi o serie de întâlniri cu invitaţi de elită din întreaga lume: producători, regizori sau teoreticieni.

Proiecţiile şi evenimentele AFF au loc la Casa de Cultură a Sindicatelor din Sibiu, str. Emil Cioran nr. 1, între 14 şi 20 octombrie 2013. ASTRA FILM FESTIVAL 2013, Festivalul Internaţional de Film Documentar de la Sibiu este organizat de Astra Film – CNM Astra şi Fundaţia Astra Film. Cu sprijinul: Consiliului Judeţean Sibiu, Centrului Naţional al Cinematografiei,
Ministerul Culturii Parteneri: Institutul Cultural Român, Consulatul General German Sibiu, Fundaţia pentru parteneriat Acţiune cofinanţată de Consiliul local Sibiu prin Primăria Sibiu şi Casa de Cultură a Municipiului Sibiu.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută