Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 23/09/2013
Arhiva Zile si Nopti

17 concerte în trei zile la Festivalul Jazz&More

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii 17 concerte în trei zile la Festivalul Jazz&More Share 17 concerte în trei zile la Festivalul Jazz&More


Festivalul este anul acesta la ediţia a 9-a, iar evenimentele se vor desfăşura la Teatrul Gong, biserica evanghelică Sf. Ioan și Atrium Cafe.

Directorul şi curatorul festivalului, Mircea Streit, provoacă din nou publicul şi propune acestuia întîlnirea cu cîţiva dintre cei mai reprezentanţi muzicieni, ai acestui gen muzical. ”Este un festival 100% noncomercial, care se adresează unui
public interesat de muzică creativă, de muzică nouă, unui public care îşi pune mereu întrebări cu privire la evoluţia şi dezvoltarea muzicii.

Festivalul este o experienţă unică în spaţiul cultural românesc: este un alt fel de festival. Este un festival SMART pentru SIBIU SMART”, spun organizatorii evenimentului. Cu un program de 17 concerte în doar trei zile, festivalul este un adevărat maraton muzical. Vor evolua muzicieni aparţinînd cîtorva genuri muzicale contemporane precum jazz, muzică de camera, sau muzică improvizată.

Muzicieni români, precum Mircea Tiberian, sau grupuri precum Stylipsticks sau String Trio vor interacţiona cu muzicieni străini în proiecte comune. Dintre invitaţii acestei ediţii amintim grupurile “The Convergence Quartet” format din Taylor Ho Bynum şi Harris Eisenstadt din USA , alături de Alexander Hawkins şi Dominic Lash din Anglia.

Tot din USA trioul saxofonistului Sabir Mateen, şi ghitaristul Scott Fields împreună cu grupul sau “Freetet”; din Danemarca saxofonistă Lotte Anker şi trioul “Angel”, din Franţa Eve Risser, Jean-Luc Guionnet, Edward Perraud şi Benjamin Duboc, din Polonia trioul “Erase”, din Austria pianista Elisabeth Harnik şi mulţi alţii.

Prin concertele din cadrul festivalului,dar şi prin alte evenimentele adiacente precum workshopuri, masterclass şi jam sessions festivalul vine în întîmpinarea publicului, în primul rînd a tineretului. Pentru aceştia sînt multe facilităţi, inclusiv intrarea gratuită la unele evenimente. Festivalul este finanţat de Primăria Sibiu şi Consiliul local al municipiului Sibiu prin Casă de cultură a municipiului Sibiu. Partenerii acestei ediţii sînt Institutul Cultural Polonez, Forumul Cultural Austriac şi Federaţia Daneză de Jazz.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută