Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 20/09/2013
Arhiva Zile si Nopti

Duelul Stradivarius versus Guarneri la cea de-a treia rundă

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Duelul Stradivarius versus Guarneri la cea de-a treia rundă Share Duelul Stradivarius versus Guarneri la cea de-a treia rundă


Pentru acest ”duel’’ de sunet şi armonie, s-au ales cele mai preţioase arme, viorile Stradivarius şi Guarneri, s-au stabilit cei mai aleşi combatanţi: violoniştii Liviu Prunaru şi Gabriel Croitoru, dar şi un arbitru: pianistul Horia Mihail.

Vioara Stradivarius „Pachoud” a fost construită de celebrul lutier italian în 1694, instrument pus la dispoziţie de vestita orchestră Royal Concertgebouw – Amsterdam, iar vioara Guarneri del Gesu „Catedrala”, datată 1731, este instrument pe care a cântat GeorgeEnescu şi care este pusă la dispoziţie de Muzeul naţional ”George Enescu”.

Arbitrul, pianistul Horia Mihail, un muzician al cărui rafinament transpare din fiecare apariţie în concert sau recital, unul din cei mai apreciaţi pianişti români ai generaţiei sale. De la Wagner la Ceaikovski, lupta va fi dată pe un
repertoriul dens, spectaculos şi dificil. www.duelulviorilor.ro

– Când: Luni, 23 septembrie 2013, ora 20.30
– Unde: Complexul Militar
– Bilet: 20 de Ron

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută