Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 19/09/2013
Arhiva Zile si Nopti

Cum se ascultă muzică clasică la metroul bucureştean

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Cum se ascultă muzică clasică la metroul bucureştean Share Cum se ascultă muzică clasică la metroul bucureştean


Arta merge în stradă, mai exact la metrou, unde 1 săptămână avem muzică clasică. În 6 staţii de metrou avem recitaluri de muzică clasică – Piața Unirii 1, 2, Universitate, Victoriei 1, 2 și Gara de Nord. Mai ai şansa să vezi minunăţia până pe 21 septembrie.

De luni, în fiecare zi de la 17.30, publicul a fost impresionat de tineri artişti, precum soprana Diana Gheorghe, tenorul Alin Stoica si Constantin Stefan Alexandru, spectacolul Bellezza Rivale pus in scena de ArioDante & Royal Art Muzzyk, recital de pian – Ivan Constantin si vioara – Tudor Cristiana, duo viori – Andreea Bernevic si Andreea Craciunescu.

, în cele mai tranzitate 6 stații de metrou : Piața Unirii 1, 2, Universitate, Victoriei 1, 2 și Gara de Nord, s-au desfășurat recitaluri de muzică clasică la metrou, organizate de Asociaţia Arta nu muşcă împreună cu Metrorex, in cadrul proiectului de responsabilitate socială ” Muzică clasică la metrou”, ediția a doua.

Publicul a rămas de-a dreptul impresionat de prestația artiștilor ( soprana Diana Gheorghe, tenorul Alin Stoica si Constantin Stefan Alexandru, spectacolul Bellezza Rivale pus in scena de ArioDante & Royal Art Muzzyk, recital de pian – Ivan Constantin si vioara – Tudor Cristiana, duo viori – Andreea Bernevic si Andreea Craciunescu dublate de momente artistice de grafică sau tango argentinian). Minunea i-a făcut pe bucureşteni să se oprească să asculte şi la final să aplaude în timp ce fugeau să prindă următorul metrou.

Așadar, cu ocazia Zilelor Bucureștiului, între 16-21 Septembrie, în stațiile mai sus menționate, în intervalul orar 17.30-19.00, Asociația Arta nu mușcă își propune să ofere călătorilor câteva clipe de relaxare – ajutându-i să evadeze din monotonia cotidianului. Și să promoveze tinere valori româneşti. (Opera Română, de la liceele de muzică “Dinu Lipatti” şi “George Enescu”, studenţi şi masteranzi ai Universităţii Naţionale de Muzică sau Școala de muzică ArioDante.

Arta nu mușcă este un demers socio-cultural ce promovează activ tineri artiști talentați și proiecte de încurajarea consumului de artă, într-o manieră actuală și creativă.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută