Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 06/09/2013
Arhiva Zile si Nopti

Gazpacho la Samsara Food House

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Gazpacho la Samsara Food House Share Gazpacho la Samsara Food House


Te salut cu voioșie, prietene pentru care cred că restaurantul vegetarian și raw Samsara Foodhouse nu mai e o surpriză. A fost. Una plăcută.

Din feluritele supe şi ciorbe à la Samsara Foodhouse, printre care ciorba acră de ciuperci, supa cremă de linte cu ajwain, supa cremă de hribi cu parmezan – vegetariene şi borşul de legume, ciorba de ciuperci pleurotus şi gazpacho – raw, am ales să o (de)gust pe aceasta din urmă.

Cu siguranţă, este cea dintâi, căci am savurat-o, apreciindu-i cu ajutorul gustului, mirosului şi văzului calităţile alimentare. De aceea afi rm şi susţin că gazpacho este o mâncare super. Şi nu am ales întâmplător adjectivul super, ci fi indcă o consider o supermâncare, un superaliment ori superfood, cum ar zice americanu’. Este și o supă, dar și un suc, o salată, un smoothie. Este o doză de energie vie servită în farfurie.

Născută în regiunea Andaluzia a Spaniei, această supă a fost crescută şi îmbunătăţită în ungherele diverselor bucătării din lume. Bucătăria restaurantului Samsara o găteşte (de fapt, nu o găteşte, fi indcă este o supă nefi artă, necoaptă, neprăjită) folosind roşii şi castraveţi din grădină (atenţie, grădină!, nu raft al supermarketului), ardei gras, ceapă verde, usturoi, ulei de măsline, busuioc seminţe de cânepă.

Acum înţelegi de ce am numit-o supermâncare? Da, ştiu că nu pe deplin, căci acest fapt este posibil numai dacă şi când o să spui şi tu: „Am gustat: …gazpacho.” Şi nu oriunde, ci în locul unde mâncărurile lumii şi starea de bine fac casă bună, o casă numită Samsara Foodhouse – earth food and good mood.
Rămâneţi sănătoşi

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută