Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 02/09/2013
Arhiva Zile si Nopti

Toamna culturală 2013

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Toamna culturală 2013 Share Toamna culturală 2013


Cufărul toamnei 2013 este mai mult decât încărcat cu evenimente culturale. Putem spune că este o adevărată toamnă a festivalurilor.

Iată de ce. Filarmonica de Stat organizează între 16–22 Septembrie Săptămâna Muzicii Clasice „Simfoniile Toamnei”. Șapte zile de spectacole simfonice susține de Harmonius Chamber Orchestra din Oasaka condusă de maestrul Ciprian Marinescu, de Cvartetul Intermezzo, Corul Filamonicii–dirijor Laszloffy Zsolt, Orchestra Simfonică a Filarmonicii–dirijor Romeo Rîmbu, de Transylvanian Saxophone Quartet, de Filarmonica „Kodaly” din Debrecen–dirijor Somogyi- Toth Daniel, dar și de elevii Liceului de Artă.

Prețurile biletelor sunt de la 10 lei începând. Cadoul Filarmonicii pentru melomani este intrarea liberă la Concertul Elevilor Liceului de Artă din 21 Septembrie. Teatrul Regina Maria își deschide porțile în ziua de 4 Septembrie cu punerea în scenă a spectacolului „Zbor deasupra unui cuib de cuci” în Sala Mare de la ora 19:00. Ediția cu numărul XIX a Festivalului de Teatru Scurt (FTS) începe cu premiera musicalului „Producătorii” de Mel Brooks. Piesa se va juca pe 20 Septembrie de la ora 19:00, iar biletele pot fi deja cumpărate.

24 Septembrie aduce publicului încă o premieră din partea trupei Iosif Vulcan, „Opt femei”. O comedie polițistă de Robert Thomas. Spectacolul a mai fost jucat la Oradea, în regia lui Eugen Harizomenov. Acum se pregătește să reintre în lumina
reflectoarelor sub îndrumarea regizorală a lui Radu Nechifor. Pe lista spectacolelor incluse în FTS 2013 se află și cel al lui
Gavriil Pintilie „Cei ce nu uită, din 27 Septembrie în Sala Mare cu începere de la ora 19:00. Scripcarului pe acoperiș i-a fost atribuită onoarea de a închide ediția acestui an a Festivalului de Teatru Scurt.

Un musical de succes care a cucerit inimile iubitorilor de teatru și de a cărui poveste vă puteți bucura pe 29 Septembrie, orele 19:00. Și pentru că am vorbit de festivaluri, exceptând cel al „Simfoniilor Toamnei” organizat de Filarmonică, Teatrul Regina Maria ne-a pregătit trei surprize. Și anume: Festivalul de Teatru Circ, în cadrul FTS, cu 3 reprezentații ale unor trupe franceze de teatru. Festivalul Concurs de Teatru Scurt pentru Elevi organizat de Colegiului Național „Emanuil Gojdu” în parteneriat cu Teatrul Regina Maria, Revista de Cultură „Familia” și Fundația Academia Civică Bihor.

Festivalul de Teatru pentru Copii Arcadia cu participarea a cinci teatre din Oradea, București, Arad, Alba Iulia și Cluj Napoca. Spectacolele puse în scenă se adresează nu doar copiilor ci și adulților. Invitații culturale primim și din partea Teatrului Szigligeti. Stagiunea 2013 – 2014 vine cu patru premiere: 11 Octombrie–O lună la țară, 31 Decembrie–Caviar și Linte, 8 Martie 2014–Szigligeti, ficțiune istorică, 14 Februarie 2014–Așteptându-l pe Godot.

De asemenea vă veți mai putea bucura de reprezentațiile spectacolelor invitate, ale Trupei Lilliput sau ale Ansamblului de Dans Nagyvarad. Pentru toate evenimentele culturale ale toameni 2013 vă puteți cumpăra biletele de la Agențiile instituțiilor sau din mediul virtual.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută