Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 23/08/2013
Arhiva Zile si Nopti

“Buddha din podul casei” de Julie Otsuka

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii “Buddha din podul casei” de Julie Otsuka Share “Buddha din podul casei” de Julie Otsuka


Subiectul neobișnuit al romanului este importul masiv de femei japoneze în San Francisco în anii 1920. Tratate ca o marfă, femeile erau comandate prin poștă în urma unor căsătorii aranjate prin corespondență și bazate doar pe un schimb de fotografii – o afacere
prosperă pentru mijlocitorii acestor aranjamente.

Realitatea care le așteaptă pe tinerele japoneze pe tărâmul făgăduinței este una neașteptată, de multe ori crudă și multe din ele nu-și vor reveni niciodată. Însă în urma acestui fenomen a rezultat o întreagă generație de origine niponă care a început să trăiască într-o nouă patrie, iar ulterior a căzut victima vânătorii de vrăjitoare din timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial.

Spunând povestea tinerelor japoneze ajunse pe pământ american, Otsuka alege o formă de narațiune inedită, poetică și, în același timp, încărcată de povești individuale, ce a fost asemănată de critici cu vocea colectivă a corului antic grecesc.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută