Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 22/08/2013
Arhiva Zile si Nopti

Focus – Festival nou și inedit în Sibiu

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Focus – Festival nou și inedit în Sibiu Share Focus – Festival nou și inedit în Sibiu


Focus Festival este diferit și prin conceptul unic: acoustic sets în Piața Huet, plugged in în Piața Mică. Astfel, trupele invitate vor putea să prezinte publicului două variante de interpretare, una în variantă acustică și una în regim de concert normal,
plugged in.

Ediția din acest an îi aduce în centrul vechi al Sibiului pe Moonlight Breakfast, Grimus, Travka, R.O.A, Toulouse Lautrec, The Amsterdams, We Singing Colors, The Noise, I’m the Trip, iar Dj-ii Cora, New Disorder și Adub vor asigura zona de dj-set și afterparty în cadrul festivalului.

Pe lângă aceste concerte, zilnic, în Piața Huet, începând cu ora 21:30 va fi proiecții de film. Publicul va avea ocazia să vizioneze trei filme a căror poveste este construită în jurul muzicii: “Sound City”, “Heima” și “Searching for Sugar Man”. Seara zilei de 23 august va fi deschisă de Travka, cea mai longevivă trupă din festival care în octombrie 2012 a lansat al treilea album. Festivalul va continua cu concertul Moonlight Breakfast, trupă care a deschis concerte ale unor cântăreți importanți ca Jamiroquai sau Macy Gray.

Acum trăiesc în Viena și concertează în Austria, Germania, Rusia, Ungaria. Grimus, formația care a deschis concertele din România susținute de Red Hot Chili Peppers, Placebo sau Roxette, închide de această dată prima seara de festival. În urmatoarele zile vor concerta The Amsterdams, prima trupa de alternativ indie din țară, trupă care a impresionat atât pe plan național cât și în afară, susținând cu succes turnee în mai multe țări europene.

Toulouse Lautrec este formația cu un sound original care mânuiește la fel de elegant versurile în limba română, engleză, dar și franceză. Seara de 24 august va fi încheiată cu R.O.A. (Rise Of Artificial). La îmbinarea dintre instrumente acustice, sunete electronice naive și muzică bazată pe armoniile vocale, se vor afla We Singing Colors, care vor cânta pe 23 și 24 august în Piața Huet și în alte locații speciale.

De asemenea, expoziția foto cu tema Sibiu. Alternativ, semnată Sebastian Marcovici, va putea fi vizitată în 23-24 august în Piața Huet.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută