Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 16/08/2013
Arhiva Zile si Nopti

Muzicieni din Germania la concertele Festivalului Musica Barcensis

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Muzicieni din Germania la concertele Festivalului Musica Barcensis Share Muzicieni din Germania la concertele Festivalului Musica Barcensis


Festivalul Musica Barcensis continuă la Bisericile fortificate din Ghimbav și Prejmer, propunând în acest sfârșit de săptămână două concerte susținute de muzicieni din Germania.

Vineri, 16 august, de la ora 18:00, Ansamblul Tedesco din Hanovra va concerta în Biserica fortificată Ghimbav. Ladislaus Kosak și Max Hilfenhaus (viori), Franziska Bouterwek (violă) și Sabine Angela Lauer (violoncel) vor interpreta lucrări de Mozart, Haydn și Gabrieli. Cvartetului de coarde i se va alătura organistul Bisericii Negre, Steffen Schlandt, în interpretarea Sonatei bisericești KV 336 în Do major de W.A. Mozart.

Duminică, 18 august, de la ora 17:00, Biserica fortificată Prejmer va găzdui, în seria Diletto Musicale, concertul corului Siebenbürgische Kantorei. Format din aproximativ 30 de sași transilvăneni care locuiesc în diferite părți din Germania, corul desfășoară în acest an un turneu în mai multe orașe din Transilvania. Sub conducerea dirijoarei Ilse Maria Reich corul va cânta lucrări de Schütz, Händel, Reger, Mendelssohn, Franck, Lungu, Donceanu și Türk.

Intrarea este liberă la ambele concerte, publicul fiind invitat la final să facă o donație pentru sprijinirea acțiunilor culturale viitoare.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută