Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 16/08/2013
Arhiva Zile si Nopti

Gala premiilor – Brasov International Film Festival & Market 2013

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Gala premiilor – Brasov International Film Festival & Market 2013 Share Gala premiilor – Brasov International Film Festival & Market 2013


Pe data de 11 august, in ultima noapte a Festivalului, a avut loc gala premiilor. Acestea au fost decernate in fata salii pline din care nu au lipsit camerele de luat vedere si personalitatile.

Succesul enorm pe care l-a prezentat Festivalul a fost imortalizat prin comunicate de presa, videoclipuri si imagini. Juriul Brasov International Film Festival & Market (1-11 august 2013), format din regizorul Bruno Pischiutta – Presedintele juriului, actrita Nubia Buitrago, scenarista Ana-Maria Cioflec, fotomodelul Cristiana Cioflec, managerul de productie Elio Dell’Unto, actrita Aida Vondeth si din actorul Peter Wolf, a deliberat si a premiat filmele in competitive dupa cum urmeaza:

– **Cel mai bun film** – “One Day” (“O singura zi”) produs de Nina Jacobson

– **Cel mai bun regizor** – Giovanni Veronesi pentru “The Ages of Love” (“Cartea dragostei”)

– **Cea mai buna cinematografie** – Kwok-Man Keung pentru “The Sorcerer and the White Snake”(“Legenda sarpelui alb”)

– **Cel mai bun actor in rol principal** – Richard Gere pentru rolul din “Arbitrage” (“Puterea, cel mai bun alibi”)

– **Cea mai buna actrita in rol principal** – Sarah Jessica Parker pentru rolul din “I Don’t Know How She Does It” (“Oare cum o reusi?”)

– **Cel mai bun scenariu** – Brian Klugman pentru “The Words” (“Hotul de cuvinte”)

– **Cea mai buna coloana Sonora** – Julian Nott pentru “The Decoy Bride” (“Cine e mireasa?”)

– **Cel mai bun décor** – “Snowflake, The White Gorilla” (“O aventura exploziva”)

– **Cele mai bune costume** – Bina Daigeler pentru “Captain Thunder & The Holy Grail” (“Capitanul Trueno & Sfantul Graal”)

Organizatorii Festivalului au mai oferit si premii speciale dupa cum urmeaza:

– **Cameron Diaz** – “Cea mai buna actrita” dintr-un film in afara competitiei: “My Sister’s Keeper” (“Viata pentru sora mea”)

– **Woody Harrelson** – “Cel mai bun actor” dintr-un film in afara competitiei: “Seven Pounds” (“Sapte suflete”)

– **Dr. Dumitru Preda**, Ambasador plenipotenţiar al României în Cuba – “Va multumim!” pentru suportul oferit Festivalului cat si celor doua filme artistice pe care Global Film Studio se pregateste sa le realizeze in Cuba.

– **Sophia Gilberto** – “Cea mai buna actrita straina in devenire”. Aceasta este o actrita americana din Boston, Massachusetts care a semnat un contract cu Brasov Talent Agency si care a fost una dintre cei mai buni studenti ai programului International Film Workshops 2013. Sophia Gilberto are in fata o cariera stralucita in film.

– **Denisa Barvon** – “Imaginea Festivalului”. Aceasta este cea mai mare actrita romanca in devenire cu o sigura viitoare cariera internationala. Denisa a castigat concursul “‘Imaginea’ Brasov International Film Festival & Market 2013”, avand totodata un contract exclusiv cu Brasov Talent Agency si doua roluri principale in urmatoarele lungmetraje ale Brasov Film Center.

Unul dintre oaspetii de onoare ai Festivalului a fost faimoasa actrita Clara Voda a carei prezenta a avut un impact rasunator in randurile audientei. Dansa a participat de asemenea la ceremonia de absolvire dedicata studentilor care au urmat programul International Film Workshops de anul acesta, program organizat de Daria Trifu si avandu-l ca profesor pe regizorul de film Bruno Pischiutta. Clara Voda s-a adresat studentilor in limba engleza, fiind totodata intervievata pentru documentarul despre actuala editie a Brasov International Film Festival & Market, documentar produs de catre Brasov Film Center.

Filmul artistic “My Sister’s Keeper” (“Viata pentru sora mea”) a rulat in afara competitiei in cadrul galei de inchidere a Festivalului, urmand decernarii premiilor. Filmul a fost ales pentru a arata audientei o alta parte a procesului donarii de organe, CAUZA careia i-a fost dedicat Festivalul de anul acesta.

[Brașov Internațional Film Festival & Market](http://brasovfilmfestival.wordpress.com/) le multumeste urmatorilor sponsori si parteneri:

Staropramen (www.staropramen.com), Nissa (www.nissa.ro), Klopman (www.klopman.com), Kronwell Hotel (www.kronwell.com), Femei in Afaceri (www.femei-in-afaceri.ro), Tourism Association – Brasov (www.brasovtourism.eu), Toronto Pictures (www.torontopictures.ning.com), Global Film Studio (www.globalfilmstudio.com), Brasov Film Center (www.rollywood.org), Zile si Nopti (www.zilesinopti.ro), Metropola Magazine (www.metropola.info.ro), Art Act Magazine (www.artactmagazine.ro), Calendar Evenimente (www.calendarevenimente.ro).

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută