Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 13/08/2013
Arhiva Zile si Nopti

Spiritul Carpaţilor

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Spiritul Carpaţilor Share Spiritul Carpaţilor


Photolife si Terroirs – boutique du vin, va invita la a doua expozitie de fotografie organizata impreuna intr-un local unic in peisajul brasovean, ce combina vinul, cartea de arta si nu in ultimul rand fotografia, intr-o armonie inedita. In perioada 12 august – 15 septembrie, spatiul dedicat expozitiilor gazduieste fotografiile lui Zoltan Nagy, ce ne vor purta in salbaticia habitatelor din Carpati.

Desi multi dintre noi indragesc fotografia, foarte putini au facut si studii aprofundate in acest sens, insa autorul expozitiei de fata a absolvit Facultatea de Arta si Design din Lancaster – Anglia, la sectia de Arta Fotografica a Naturii si Mediului.

Rezultatele acestor studii s-au vazut curand, deoarece este singurul roman care a reusit sa castige un premiu important in domeniul fotografiei de natura, la unul dintre cele mai prestigioase concursuri de profil din lume, European Wildlife Photographer, unde a obtinut in 2012 premiul Fritz Polking Junior.

Expozitia de fata, se prezinta ca o o serie dinamica de lucrari, ce incearca sa ne arate scurte povesti din habitatele valoroase ale Carpatilor. Desi foarte tanar, Zoltan reuseste sa surprinda momente inedite, doar datorita faptului ca este complet dedicat acestui domeniu, iar lucrarile lui nu sunt numai un bun material documentar despre viata salbatica din tara noastra, dar si imagini cu o viziune proprie si cu o etica demna de urmat pentru toti cei care vor sa ii calce pe urme.

Povestile din spatele imaginilor, va vor fi spuse la vernisaj chiar de catre autor, iar cu aceeasi ocazie, fotograful Dan Dinu, implicat activ in tot acest proiect cultural, va va povesti despre evenimentele viitoare ce se vor desfasura in acest spatiu.

Expozitia „Spiritul Carpatilor”, este a doua dintr-o serie mai ampla, pe care o vom prezenta la Terroirs, si in care o sa incercam sa aducem atat autori consacrati, cat si fotografi mai putin cunoscuti insa nu mai putin talentati. Prima expozitie de la Terroirs a fost dedicata portretului si corpului uman si se numeste “Emotii”.

Fotografiile semnate Luiza Boldeanu, mai pot fi vazute pana in data de 11 august 2013. Pe langa expozitii, spatiul va gazdui si alte evenimente cu tematica fotografica, seminarii, dezbateri, videoproiectii si alte genuri de intalniri, la care amatorii de fotografie din Brasov sa poata participa.

Expozitie: 12 august – 15 septembrie 2013
Vernisaj: 12 august 2013, ora 18.00

Terroirs – boutique du vin se afla in centrul vechi al Brasovului, pe strada Postavarului nr. 2, colt cu Diaconu Coresi, de unde se face si intrarea.

Va asteptam.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută