Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 29/07/2013
Arhiva Zile si Nopti

A opta ediţie a Festivalului Internaţional de Chitară Clasică Harmonia Cordis

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii A opta ediţie a Festivalului Internaţional de Chitară Clasică Harmonia Cordis Share A opta ediţie a Festivalului Internaţional de Chitară Clasică Harmonia Cordis


Timp de şapte zile la Târgu Mureș vor răsuna chitarele la cea de-a opta ediţie a **Festivalului Internaţional de Chitară Clasică
Harmonia Cordis**. Festivalul se va desfăşura la Palatul Culturii în sala mare in perioada 12-18 august.

Vor avea loc **concerte** sustinute de artişti din Austria, Franța, Marea Britania, Ungaria și România. Toate informtiile se pot gasi si online pe site-ul www.harmoniacordis.org. De asemenea, în **Sala Mică a Palatului** va avea loc concertul elevilor şcolii de chitară mureşene.

În cadrul festivalului pe lângă concerte vor fi și **cursuri de măiestrie în domeniul chitării classice**. Evenimentul de anvergură are ca obiectiv contribuţia originală în îmbunătăţirea unor aspecte problemă din domeniul chitaristic, cum ar fi: absenţa unui festival de chitară clasică cu un caracter diversificat care să ofere atât liceenilor, studenţilor, cât şi profesorilor, ocazia de a fi îndrumaţi de cei mai buni profesionişti din această sferă şi să participe la concertele acestora.

Un alt obiectiv vizează crearea de noi oportunităţi de interpretare pentru toţi cei care activează în domeniul chitarei (clasice şi de jazz). Cu toate acestea proiectul este adresat publicului larg şi urmăreşte popularizarea instrumentului într-un plan sociocultural.

Organizatorul, **Asociația Harmonia Cordis**, a anunţat ca ultima seară a festivalului va fi o seară de jazz. În fiecare zi un tânăr talent va deschide seara cu un miniconcert, după care va urma concertul mare al artiștilor renumiți. Concertele pot fi urmărite live pe site-ul: www.harmoniacordis.org/ live. În cadrul festivalului se va desfasura si expoziția cu sisteme de amplificari acustice AER la Universitatea de Arte (16-18 august între orele 13-15 la Universitatea de Arte).

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută