Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 25/07/2013
Arhiva Zile si Nopti

Festivalul Icon Arts revine la Sibiu

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Festivalul Icon Arts revine la Sibiu Share Festivalul Icon Arts revine la Sibiu


Evenimentele din cadrul festivalului se vor desfăşura în Sibiu, Cisnădie, Cisnădioara şi Râşnov (Braşov). Cursurile “Academiei ICon Arts” vor avea loc în paralel cu manifestările festivalului şi sunt structurate pe mai multe secţiuni: interpretare, muzică de cameră, jazz, dans, fotografie, compoziţie.

Luiza Zan, cea mai bună voce a jazzului românesc, va fi prezentă din nou în rândul profesorilor IconArts. Timp de o săptămână, elevii care au ales să lucreze cu Luiza Zan vor descoperi secretele interpretării vocale, “alergând” cu sunetele printre genuri muzicale diferite şi stiluri interpretative aflate la distanţă de lumi între ele.

Andreea Novac va coordona echipa de cursanţi ai secţiunii de dans. “Cursul propune un context în care corpul/exprimarea prin mişcare şi dans vor fi staruri, un atelier în care totul va fi absorbit, gândit, interpretat, exprimat în şi prin corp/mişcare. Va fi intens, frumos, dătător de bucurie, personal, spontan, creativ, minunat!”

Partea de fotografie a academiei va fi coordonată de Cornel Lazia şi Sebastian Marcovici. “Fotojurnalismul poate fi definit ca o realitate vizuală a informaţiei care devine mai credibilă pentru cititor dacă este însoţită de imagine. Fotografia nu înlocuieşte informaţia, ea o completează, aduce o mai mare bogăţie de detalii ce sunt descoperite de către cititor. După toate studiile, cititorul priveste mai întâi fotografia, şi apoi articolul, de aceea este important ca o fotografie să-i dea un imbold acestuia să aprofundeze subiectul” a declarant Sebastian Marcovici.

Primul eveniment al proiectului, un recital de chitară susţinut de Reinbert Evers (Germania) şi Sung Jin Kim (Coreea de Sud) va avea loc în 27 iulie la Forumul Democrat German din Sibiu. Lansat in 2003, ICon Arts a devenit unul din cele mai complexe evenimente europene independente de arta contemporana.

El reuneste un curs international de arta contemporana (Academia ICon Arts) si un festival de concerte & spectacole(Festivalul ICon Arts). Anual, la Sibiu se reunesc in jur de 150 de tineri participanti din intreaga lume, atrasi de cadrul exceptional pentru experiente din cele mai diverse: schimburi inter-culturale, dezvoltare profesionala, self-management, concerte si workshop-uri sustinute de nume cu autoritate in viata culturala internationala.

Academia ICon Arts este o dovada ca Romania poate oferi un cadru natural si cultural excelent si tot atatea posibilitati de dezvoltare profesionala cat ofera si celelalte tari europene. Profesorii Academiei ICon Arts sunt valori recunoscute pe plan international si fac parte din elita artistilor ce sustin masterclass-uri in centre internationale importante.

>> Biletele se găsesc în librăriile Humanitas, în reţeaua magazinelor Germanos, Orange, Vodafone şi online pe www.eventim.ro

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută