Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 24/07/2013
Arhiva Zile si Nopti

Avem ambasador Food Revolution – Jamie Oliver la Brașov

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Avem ambasador Food Revolution – Jamie Oliver la Brașov Share Avem ambasador Food Revolution – Jamie Oliver la Brașov


Jamie Oliver are ambasadori în toată lumea, oameni care să reprezinte mișcarea pornită de el, Food Revolution. Ambasadorii **„Food Revolution”** sunt împărțiți în toată lumea, din Argentina în Italia și din Kenya în Arabia Saudită. În momentul actual există 515 ambasadori în 375 de orașe din 72 de țări.

Celebrul bucătar britanic **Jamie Oliver** a devenit cunoscut prin intermediul emisiunii „Ministry of Food” (Ministerul Alimentaţiei), emisiune care încerca să îi înveţe pe locuitorii orăşelulului britanic Rotherham să gătească regulat, pentru a nu mai fi tentaţi să mănânce semi-preparate.

" "

În demersul său de a încuraja oamenii să renunţe la mâncarea de tip fast-food şi să se întoarcă la obiceiul sănătos de a găti, Jamie a inițiat nenumărate campanii, ultima dintre ele, Food Revolution, răspândindu-se pe toate continentele. Ambasadorii Food Revolution trebuie să respecte principiile pe care le propune Jamie Oliver și să le promoveze.

În fiecare lună, există trei provocări lansate de Jamie, iar ambasadorii trebuie să facă tot posibilul pentru a le duce la îndeplinire. Provocările pot consta în ajustarea meniului unui restaurant, schimbarea meniului unei cantine în care se gătește pentru copii, prepararea unui fel de mâncare sănătos cu cât mai mulți oameni.

Mișcarea **„Food Revolution”** a ajuns și la Brașov, unde va fi reprezentată de ambasadorul Daiana Raluca Colceriu, director de creșă și grădiniță de 9 ani, organizator de ateliere de gătit pentru copii și de cursuri pentru părinți. Ca ambasador al mișcării **„Food Revolution”** își propune să promoveze, mai ales în rândul copiilor și părinților, un stil de alimentație sănătos, cu cât mai multe fructe și legume și cu cât mai multă creativitate în prepararea acestora.

Prima sa provocare în calitate de ambasador Jamie Oliver a fost dusă la bun sfârșit. A gătit împreună cu copiii de la Atelierul de gătit al Academiei Heidi o rețetă propusă de Jamie Oliver, o salată din 5 fructe colorate diferit.

Brașovenii dornici să se implice în revoluție pot afla mai multe detalii despre această mișcare și despre proiectele desfășurate la Brașov de pe pagina de Facebook https://www.facebook.com/BrasovFoodRevolution.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută