Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 19/07/2013
Arhiva Zile si Nopti

Intel renunță la producerea de plăci de bază pentru PC-uri

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Intel renunță la producerea de plăci de bază pentru PC-uri Share Intel renunță la producerea de plăci de bază pentru PC-uri


Binecunoscuta companie americană a renunțat să mai fabrice plăci de bază pentru calculatoarele personale, celebrele PC-uri. Anunțul făcut poate părea surprinzător în rândul celorlaltor știri IT doar prin prisma faptului că Intel a fost de-a lungul timpului un producător de top pentru aceste componente de calculator.

Pe de altă parte anunțul este unul normal dată fi ind tentința puternic descrescătoare a numărului de PC-uri comercializate la nivel mondial, fapt care, pentru Intel, reprezintă un motiv sufi cient să renunțe la această categorie de produse. Intel a început să producă plăci de bază pentru PC-uri la începutul anilor ’90 ai secolului trecut, în scurt timp compania ajungând să dețină o cotă de piață la nivel global de 15%, procentaj care o plasa drept al treilea producător mondial de plăci de bază pentru calculatoare.

Era o perioada benefi că pentru Intel din ale cărei laboratoare de cercetare vedeau lumina zilei tehnologii precum magistralele PCI și PCI Express pentru interconectarea componentelor de calculator, binecunoscutul Universal Serial Bus (USB), tehnologia Bluetooth sau arhitecturile cu mai multe procesoare.

Renunțarea la a produce plăci de bază pentru PC-urile obișnuite nu înseamnă ieșirea Intel din această zonă a tehnologiei. Compania va produce în continuare plăci de bază pentru produsele vedetă ale momentului, laptopuri (în special ultrabook-urile) și mini-PC-urile NUC (Next Unit of Computing).

Pentru acestea din urmă produsele lansate în toamna lui 2012 sub denumirea NUC plăcile de bază au dimensiuni de doar 10×10 centimetri, miniaturizarea fi ind astfel dusă la extrem. Mini-computerele sunt destinate managementului informației audio-video, urmând a fi folosite în magazine, chioșcuri și panouri publicitare sau informative, ori sisteme audio/video pentru acasă, ba chiar și jocuri în fața televizorului.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută