Dacă mi-ar fi pus cineva în față acum 6 ani o mâncare pe bază de pește, nu doar că nu aș fi gustat, ci probabil m-aș fi ridicat de la masă strâmbând din nas.
Dar, pentru că nu ne naștem culți, iar aprecierea gastronomiei se învață, mi-am depășit și eu barierele mentale care mă împiedicau să mănânc pește. Ba mai mult, am început să fiu curioasă, să gust, să întreb, să apreciez. Din vorbă în vorbă, am aflat de la unii și de la alții că în zonă, cel mai bun păstrăv (cel mai bine gătit păstrăv proaspăt vreau să spun) se găsește, contrar așteptărilor, nu la Cluj ci în imediata apropiere a orașului, la Gilău.
Zis și făcut, m-am urcat în mașină cu câțiva colegi și ne-am decis să ne delectăm într-o după-masă călduroasă cu o porție sănătoasă de păstrăv la cuptor. Puțină introducere pentru cei care nu cunosc locul pe care urmează să îl prezint: Motel Gilău este locul perfect unde poți uita timp de 2 ore că mâine te așteaptă o zi plină.
Situat doar la 17 km de Cluj-Napoca, Motel Gilău e mai mult decât un simplu restaurant unde poți servi cina sau prânzul. Pe de-o parte pentru că locația este foarte potrivită pentru conferințe de afaceri, mese festive, nunți etc, pe de altă parte pentru că atracţiile din jur precum castelul atestat în 1246 sau castrul roman, lacurile şi barajele aferente – Gilău şi Tarniţa, poieniţa unde poți pălăvrăgi în tihnă cu prietenii la un foc de tabără sau pontonul de la marginea lacului, fac din Motel Gilău o destinație specială.
Să revenim așadar la experiența mea gastronomică: dacă vă așteptați să vă descriu în detaliu ce am gustat, să știți că nu, nu voi face asta. Vreau să vă las curioși, gata de a încerca chiar voi delicioasele preparate ale restaurantului, care, desigur, pe lângă pătrăv servește o multitudine de mâncăruri din bucătăria internațională, gătite din cele mai proaspete ingrediente și servite întro ambianță unică: pe terasa superbă a restaurantului, care oferă o panoramă de vis asupra lacului Gilău.