Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 10/07/2013
Arhiva Zile si Nopti

Poeme pentru păsări și extratereștri

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Poeme pentru păsări și extratereștri Share Poeme pentru păsări și extratereștri


Galeria de Artă Contemporană a Muzeului Național Brukenthal găzduiește zilele acestea expoziția ”Poeme pentru păsări și extratereștri”, semnată de Cristian Bădiliţă.

Cristian Bădiliţă este un cunoscut patrolog şi biblist, doctor al Universităţii Paris IVSorbona, cu o teză despre Metamorfozele Anticristului la Părinţii Bisericii, autor a peste patruzeci de volume de studii, eseuri şi poeme. A coordonat traducerea comentată a Septuagintei în româneşte, iar acum publică o traducere ştiinţifică, amplu comentată a Noului Testament.

În paralel cu munca de cercetare, Cristian Bădiliţă dezvoltă un concept de poezie cu totul inedit: clasică în formă, ludică şi provocatoare în exprimare, propunând o „poezie expandată” ce intră în atingere cu teologia, arta plastică, dar şi cu stricta „banalitate” care ne înconjoară. ”Prin această expoziţie, care cuprinde trei cicluri alcătuite din 70 planşe, 14 postere şi 7 tricouri „împoemate”, autorul nu-şi propune „să ia pâinea de la gura pictorilor, ci să aducă o fărâmă de cozonac la gura poeţilor””, a transmis Rodica Şinca, curatorul expoziției.

" "

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută