Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 05/07/2013
Arhiva Zile si Nopti

Spre călătorii sensoriale unice

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Spre călătorii sensoriale unice Share Spre călătorii sensoriale unice


Timid îşi fac apariţia şi în urbea noastră locaţii care se poziţionează altfel decât pub-uri. De exemplu, recent s-a deschis în parcul Eminescu Bistro Doors. Etimologia cuvântului bistro este incertă. Legenda spune că este derivat din rusescul ”bîstro”, care înseamnă repede.

În timpul ocupaţiei Parisului de către armata rusă, la 1815, soldaţii ţarului, pentru a nu fi prinşi la băut în cârciumi, cereau să fie serviţi foarte repede. Prin urmare preferau locaţiile unde servirea era promptă. Evident că orgoliul francez nu a putut accepta o astfel de legendă şi a propus ca origine a cuvântului un amestec de cafea cu lichior denumit bistrouille.

Revenind în zilele noastre, conceptul de bistro presupune un loc cochet, cu mese puţine, cu o ofertă culinară restrânsă, dar bine articulată pe specificul locaţie, tocmai pentru a răspunde dorinţei clienţilor de a fi serviţi prompt.

Chef Eduard, bucătar cu o experienţă de zece ani în străinătate, a propus la Bistro Doors preparate cu o evidentă tentă italiană, dar sunt şi câteva excepţii. Un exemplu este puiul în stil asiatic, chicken stir- fry, cu orez prăjit şi legume trase în wok. Ce aduce Doors inedit în Galaţi sunt prăjiturile maeştrilor cofetari de la Ugatti.

Datorită lor deserturile de la Doors sunt adevărate opere de artă culinară, menite să te poarte într-o călătorie sensorială unică. Din cele şapte prăjituri, am ales limoneta pentru aroma naturală de lămâie.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută