Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 05/07/2013
Arhiva Zile si Nopti

Grand Menu la Grand Restaurant

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Grand Menu la Grand Restaurant Share Grand Menu la Grand Restaurant


Criteriile de alegere a unei locaţii diferă între o cină festivă, eveniment de familie, şi un dineu oficial. Chiar dacă soluţia poate fi aceaşi, cu siguranţă eforturile depuse pentru onorarea serviciilor sunt diferite.

Dovadă în acest sens stă alegerea Grand Restaurant Viva Club pentru organizarea evenimentului de la sfârşitul lunii iunie. Pe lângă criterii legate confortul spaţiilor de cazare, au contat decisiv propunerile culinare pe care chef Dan Prodea le-a propus clientului occidental.

Despre măiestria lui Dan şi a echipei din bucătaria de la Viva Club aţi avut ocazia să aflaţi din numeroasele articole publicate în Zile şi Nopţi. De această dată aveţi confirmarea că scriem despre lucruri reale, care au susţinere în alegerea unui restaurant de top.

Dineul a debut cu un aperitiv compus dintr-o ruladă de curcan împănată cu file din piept de raţă afumată. Cititorii constanţi ai revistei, care îşi amintesc despre raţa Toulouse prezentată de chef Dan acum patru luni, pot aprecia la justa valoare complexitatea acestui preparat.

Oul de prepeliţă tăvălit în ierburi cu provolone a fost acompaniat cu scai de salam cu trufe. Gustarea a fost întregită cu stick de crevete cu wasabi, tras în crustă de susan şi mac, brânză italiană picantă şi duet din muguri de salată. Sera de gală gazduită de Grand Restaurant Viva Club a continuat cu preparatul din peşte, şi el la înălţimea aşteptărilor oaspeţilor europeni. Aceştia proveneau, în mare parte, din ţările unde somonul este precum crapul la noi, motiv pentru care au apreciat în mod deosebit medalionul de nisetru servit cu ragout provance.

Încă o dovadă că un chef cu experinţă poate ridica valoare unui meniu doar propunând preparate îndrăzneţe. Momentul culminat la showului culinar a fost introducerea medalionului de cerb acompaniat cu o trilogie de ciuperci de pădure, aromatizat cu sos de fructe de pădure şi servit cu creson.

Se ştie că preparatul din vânat, pe lângă spectaculozitatea prezenţei lui în lista meniu, presupune şi un mare risc în bucătărie. Maeştrii bucătari de la Grand Restaurant Viva Club s-au ridicat la înălţimea momentului şi au oferit oaspeţilor un medalion de cerb pe care cu toţii l-au apreciat la superlativ.

Desigur că din componenţa unui meniu de gală nu putea lipsi desertul. Chef Dan Prodea a propus invitaţilor prezenţi mousse de ciocolată belgiană cu căpşuni, zmeură şi cremă de whiskey. Toţi au regretat faptul că şederea la Grand Restaurant Viva Club este foarte scurtă şi nu pot gusta din toate bunătăţile pe care locaţie le poate oferi. Dar au promis că vor reveni curând. Pentru noi, aceste privilegii sunt foarte aproape. Deci, să ne bucurăm de ele.

Newletter zn png
Newsletter-ZN-2025-300x250

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută