Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 05/07/2013
Arhiva Zile si Nopti

Fenomenul fast-food

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Fenomenul fast-food Share Fenomenul fast-food


Îl mâncăm deseori, poate chiar zilnic, suntem atrași de sortimentele diverse existente pe piață: cu muștar sau ketchup, cu maioneză și varză, hamburgerii reprezintă una dintre cele mai rapide metode de a-ți do-
moli foamea atunci când ești pe picior de fugă. Cât de multe știm însă despre ce mâncăm de fapt și despre cum a apărut această „modă” de a mânca din mers?

În anul 1885 Charlie Nagreen din Seymour, Wisconsin, în vârstă de doar 15 ani deținea o mică afacere cu chiftele. Micul său stand unde le vindea era prezent la fiecare adunare din oraș, la fi ecare eveniment unde lumea se strângea. În speranța că va câștiga un ban cinstit din această afacere își expunea de fi ecare dată standul în cele mai populate zone și cu toate acestea nu reușea să vândă mai nimic.

" "

Într-o zi îi vine o idee: strivește una dintre chiftelele pe care le pregătise și o așează între două bucăți de pâine, prezentând noul produs ca fi ind cel mai bun pentru a lua o gustare în timp ce te deplasezi. Hamburger-ul, așa cum l-a denumit, a avut un mare succes și i-a garantat tânărului un câștig destul de consistent.

După experiența trăită în acel an, Nagreen s-a întors de fi ecare dată la evenimentele publice, câștigând din vânzarea hamburgerilor până la sfârșitul vieții. Privind datele istorice, observăm mai multe cazuri în care diferiți oameni, unii deveniți celebri prin lanțurile de fast-food-uri care le poartă numele acum, pretind că au fost inventatorii celebrului hamburger. Printre ei îi amintim pe Louis Lassen, pe Mc Donald și pe Ted (Ted’s Restaurant ).

În zilele noastre prepararea și servirea unui hamburger diferă foarte mult de conceptul inițial. Chiar dacă ni se pare acum banal să punem într-o chifl ă bucăți de carne, varză, cartofi prăjiți și alte ingrediente, majoritatea fi rmelor cu renume în acest domeniu lucrează intens la rețetele care „dau viață” unora dintre cele mai rapide mijloace de a mânca.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută