Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 02/07/2013
Arhiva Zile si Nopti

Cinema în aer liber – Între 5 și 10 iulie

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Cinema în aer liber – Între 5 și 10 iulie Share Cinema în aer liber – Între 5 și 10 iulie


Prin evenimentul Cinema în aer liber, Asociația Culturală Metropolis propune o **alternativă la cinematograful clasic, accesibilă tuturor. Evenimentul are ca obiectiv atragerea atenției publicului larg asupra celei de-a șaptea arte**, savurate de această dată într-un mediu diferit.

Caravana Metropolis aduce în România un concept popular peste hotare, “Cinema în aer liber”, împreună cu cel mai mare ecran gonflabil din România, de 120 m², și un proiector de 17.000 de lumeni, care au uimit publicul, anul trecut. Publicul brașovean se va putea bucura alături de prieteni și familie, în răcoarea serii, de șase **surprize cinematografice, atât producții internaționale, cât și românești**, apreciate la festivaluri internaționale de film, de presa internațională de specialitate, și filme de box-office. Filmele selectate, împacă toate gusturile, atât pe ale **cinefililor, cât și pe ale amatorilor de distracție și relaxare** într-un spațiu deschis.

1.**Aventuri sub clar de lună (Moonrise Kingdom) – vineri, ora 21,30** – În **avanpremieră în România**, regizat de Wes Anderson cu Bruce Willis, Bill Murray și Edward Norton în rolurile principale, a fost nominalizat la Oscar pentru cel mai bun scenariu, în competiție la Cannes 2012.

2.**O afacere regală (A Royal Affair) – sâmbătă, ora 21,30** – Nominalizat la Oscar și Globul de Aur, premiat cu Oscarul European și cu Premiul Cesar, filmul lui Nikolaj Arcel este povestea adevărată a unui om obişnuit care câştigă inima reginei şi porneşte o revoluţie.

3.**Vânătoarea (The Hunt) – duminică, ora 21,30** – Câștigătorul Oscarului European pentru Cel mai bun scenario este filmul care i-a adus lui Mads Mikkelsen un premiu la Cannes pentru Cel mai bun actor.

4.**Născut din nou (Twice Born) – luni, ora 21,30** – în regia lui Sergio Castellitto, **prezentat în avanpremieră în România**, a fost selecţionat la Toronto și este o frumoasă poveste de dragoste ce îi are ca protagoniști pe Penelope Cruz și pe Emile Hirsch (Into the Wild).

5.**Superstar – marți, ora 21,30** – Prezentat în **avanpremieră în România**, filmul a făcut parte din competiția Festivalului Internațional de Film de la Veneția și spune povestea unui bărbat obișnuit, care descoperă într-o zi că a devenit extrem de faimos.

6.**Poziţia copilului – miercuri, ora 21,30** – Cel mai de succes film românesc de anul acesta, în regia lui Călin Netzer, premiat cu Ursul de Aur la Berlinale 2013.

Intrarea la proiecțiile din cadrul evenimentului „Cinema în aer liber” este gratuită.

Sponsori:
Lenor, Romtelecom, Walmark
Proiect finanțat din bugetul municipiului Brașov
Parteneri: Romguard, Hotel Coroana Brașovului
—————————————————————————————————————–
Despre Asociația Culturală Metropolis:
Asociaţia Culturală Metropolis, înfiinţată de Daniel Mitulescu, are ca principal scop realizarea de evenimente non-profit de educare a publicului tânăr, precum Festivalul Internațional de Film pentru Copii KINOdiseea, și Festivalul internațional de muzică și cultură Balkanik.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută