Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 01/07/2013
Arhiva Zile si Nopti

La Festivalul Rocker’s Challenge distracţia nu are preţ

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii La Festivalul Rocker’s Challenge distracţia nu are preţ Share La Festivalul Rocker’s Challenge distracţia nu are preţ


**Asociaţia Caraş Adventure şi Primăria Sasca Montană** îi invită pe toţi iubitorii de muzică rock şi natură la [**Festivalul Rocker’s Challenge**](http://www.rockerschallenge.ro/) care va avea loc week-endul viitor,** 5-6 iulie 2013**. Evenimentul face parte dintr-o serie de proiecte menite să promoveze minunăţiile naturale ale Parcului Naţional Cheile Nerei – Beuşniţa din judeţul Caraş Severin şi este finanţat din fonduri europene.

Oraganizatorii le propun participanţilor la festival să schimbe zgomotul şi rutina oraşului cu cu trilurile muzicii unora dintre cele mai titrate trupe rock româneşti dar şi cu adrenalina sporturilor montane de aventură: tiroliană, rapel, rafting, mountain biking. Atât concertele cât şi sporturile de aventură care nu necesită echipament special sunt gratuite.

De asemenea, pentru cei care nu vor mai găsi cazare la pensiunile din zonă, organizatorii au amenajat în apropierea locului în care va avea loc festivalul un camping dotat cu grupuri sanitare şi duşuri. Accesul în camping este, de asemenea, gratuit.

**Concertele**

În prima seară, vineri, 5 iulie 2013, vor urca pe scena festivalului trupele **Lupu’ cel Rau, White Walls, Infected Rain şi Altar**. În cea de-a doua seara, sâmbătă, 6 iulie 2013, vor cânta **Rubik’s Cube, Toulouse Lautrec, The Mono Jacks, Robin and The Backstabbers şi Alexandrina Hristov**.

**Adrenalina**

– **Tiroliana**

. Unul dintre sporturile de aventură promovat la festivalul Rocker s Challenge este Tiroliana. Coborârea pe tiroliană este gratuită pentru toţi participanţii la festival şi este atent suprvegheată de ghizi cu experienţă. Pentru tiroliană, deşi este considerată sport extrem, nu trebuie să aveţi cunoştinţe sau antrenament şi totul se desfăşoară într-un cadru cât se poate de sigur.

Tiroliana presupune traversarea unui obstacol natural pe corzi sau cabluri, folosind tehnici de alpinism. Tiroliana de care vă veţi bucura în zona tunelelor din Cheile Nerei are 90 m lungime, cu plecare de la aproximativ 40 m înălţime şi traversează râul Nera de pe malul stâng pe malul drept. Se folosesc 2 corzi paralele pentru siguranţă. Traversarea durează 12-14 secunde, în funcţie de greutatea persoanei, de poziţia în care coboară, dar şi în funcţie de vânt.

Distanţa dintre capătul de jos al tirolianei şi locul de rapel este de aproximativ 50 m. Coborârea în rapel se face de la înalţimea de 18 m. După rapel, întoarcerea la tiroliană se face prin Tunelul Mare de pe poteca ce face legătura între Sasca Română şi Podul Beiului.

– **Rafting**

Tura de rafting se face pe porţiunea în care râul Nera a săpat în muntele de calcar creând un piesaj rar întâlnit. Coborârea cu bărcile pe apă începe la Şopotu Nou şi se termină la Sasca Montană, în grupuri formate din 14 persoane + 2 ghizi. Gradul de dificultate al traseului este mediu spre usor. Datorită complexităţii echipamentelor, doar primii 40 de participanţi înscrişi primesc gratuit echipamente şi ghizi.

– **Mountain Biking**

. Tura de mountain biking începe din Sasca Montană cu grupuri de maximum 14 persoane + 2 ghizi. Dacă sunt mai mulţi participanţi care doresc această activitate, se fac mai multe grupuri. Gradul de dificultate al traseului este mediu spre uşor. Traseul este Locatia Festivalului – Cascada Susara si retur. Gratuit biciclete şi ghizi pentru primele 30 de persoane înscrise.

Pentru mai multe informaţii vă rugăm să accesaţi site-ul festivalului www.rockerschallenge.ro

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută