Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 28/06/2013
Arhiva Zile si Nopti

Emir Kusturica, Dragonforce şi Rotfront la Festivalul Peninsula

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Emir Kusturica, Dragonforce şi Rotfront la Festivalul Peninsula Share Emir Kusturica, Dragonforce şi Rotfront la Festivalul Peninsula


**19 iulie va fi ziua Unza Unza la Peninsula!** Creatorul stilului gypsypunk balcanic şi, totodată, cel mai autentic reprezentant al său, **Emir Kustirica**, alături de formaţia sa **The No Smoking Orchestra** vor pune stăpânire zi pe Scena Mare a celui mai mare festival din România.

Încă din primul an de înfiinţare trupa a demonstrat că în ciuda intoleranţei şi a celor mai mari prejudecăţi, există o muzică fără antidot, care te seduce la dans, iar acest mesaj a ajuns deja în toate colţurile lumii, chiar dacă versurile sunt într-o limbă necunoscută.

**Dragonforce** este uşor de recunoscut: are un sound metal mai rapid decât orice. Formaţia londoneză de powerspeed, înfiinţată în 1999 are o muzică pozitivă, compupusă în primul rând pentru a antrena publicul. În 2008 au fost nominalizaţi la premiile Grammy pentru **cea mai bună trupă de metal**.

Pentru prima dată în România, cei mai rapizi chitarişti ai metal-ului vor cânta la Festivalul Peninsula, pe 19 iulie. Pe 21 iulie, în ultima zi a Festivalului Peninsula, Valea Gârbăului va răsuna de stilul „Emigrantski Raggamuffin” al celor de la **Rotfront**. Muzica lor este o combinaţie unică de russian reggae, hungarian garage-rock, ska, klezmer şi hip-hop.

Formaţia a deschis în 2003 un nou capitol de world music, cu un stil eclectic şi versuri inspirate din cotidianul berlinez şi aventurile unui imigrant într-o metropolă – membrii fondatori ai Rotfront sunt ucraineanul Yuriy Gurzhy şi ungarul Simon Wahorn, care s-au întâlnit în Berlin.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută