Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 28/06/2013
Arhiva Zile si Nopti

Bastion Baroc

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Bastion Baroc Share Bastion Baroc


Braşovul are potenţial cultural şi susţinem orice iniţiativă care dovedeşte acest lucru. Aşa cum este şi programul de evenimente „Bastion Baroc”, din această vară.

În iulie şi august, **Bastionul Ţesătorilor** va fi scena ideală pentru concerte de muzică barocă şi mult teatru: pentru cei mici şi pentru cei mari. Foarte asemănător cu Shakespeare’s Globe Theatre din Londra (replică după planurile originale de pe vremea celebrului dramaturg), Bastionul Ţesătorilor, va deveni **sufletul cultural „de vară” al cetăţii**.

Construit între 1421 și 1436 de către breasla țesătorilor, pe patru nivele, cu goluri de tragere, guri de păcură și cu două turnuri de strajă, bastionul are o arhitectură unică în sud-estul Europei.Fiind cruțat de marele incendiu de la 1689, se păstrează în forma sa originală.

**Centrul Cultural Reduta, Cafeteca, Consiliul Judeţean Braşov**, împreună cu **Centrul de Muzică veche al UNMB şi Orchestra de BaRockeri**, vă propune o serie de evenimente care să atragă atenţia asupra potenţialului acestui loc istoric, prea puţin promovat şi transformarea lui într-un loc viu, în care să se creeze o comunitate care gustă evenimentele culturale estivale ale Braşovului.
Ne vedem la Bastion Baroc!

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută