Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 21/06/2013
Arhiva Zile si Nopti

The Danube Exodus la Casa TRANZIT

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii The Danube Exodus la Casa TRANZIT Share The Danube Exodus la Casa TRANZIT


Timp de o lună de zile, Fundația Tranzit găzduiește expoziția The Danube Exodus – The Rippling Currents of the River a lui Péter Forgács.

Astfel, toți amatorii de artă modernă și contemporană au ocazia de a admira celebra instalație video, care, cu ocazia TIFF-ului, a ajuns la Cluj. Anterior expoziției de la Casa Tranzit, instalația a fost admirată la ZKM în Germania, la CCCB din Barcelona, la Kiasma din Helsinki, la Muzeul Judah Magnes din Berkley, și la Muzeul Ludwig din Budapesta.

Expoziția este bazată pe documentarul Exodul de pe Dunăre, produs de Lumen Film. Pe lângă cei interesați de arta contemporană, antropologia vizuală și de filmul documentar, vizitarea acestei expoziții interactive poate fi importantă și pentru cei care sunt interesați să descopere informații noi, și mai puțin cunoscute despre perioada de început a celui de al Doilea Război Mondial.

Péter Forgács, artist media și director de filme a realizat în ’97 un documentar întitulat Exodul de pe Dunăre. Pe acest film se bazează instalația interactivă, care l-a realizat ca și bursier între anii 2000-2002 la Getty Museum din Los Angeles. Exodul de pe Dunăre îi poartă pe vizitatori prin trei narațiuni istorice.

– Casa Tranzit
– Zilnic 14.00 – 20.00

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută