Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 06/06/2013
Arhiva Zile si Nopti

Un Chef de Top la Residenza Dutzu

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Un Chef de Top la Residenza Dutzu Share Un Chef de Top la Residenza Dutzu


Vă mărturisesc că începutul verii astronomice îmi a aduce un dor de ducă pe care cu greu îl pot stăpâni. Obligaţiile curente sunt cele mă ţin la Mila 80 a Dunării, altfel aş pleca imediat pe însoritele meleaguri ale haiduciei, cum spune poetul. Chiar şi aşa, o escapadă la Brăila este binefăcătoare dacă prieteni buni te aşteaptă oricând.

Despre Residenza Dutzu v-am povestit prima dată în urmă cu patru ani, era prin iulie când l-am întâlnit prima dată pe amfitrionul locului, domnul Mugurel Duţu. Locul este la fel de inefabil şi acum, desprins parcă din cărţile lui Mihail Sebastian. Curtea interioară dominată de trandafiri, ca o grădină botanică în miniatură, pare inspirată din tablourile lui Luchian.

Cu sinceritate vă spun că nu există ceva similar la Dunărea de Jos. Pentru început, oaspeţii pot comanda un platou de bruschete cu somon, roşii şi măsline, ton sau brânză feta cu roşii uscate. După care urmează preparatul vedetă, pentru care au optat turişti de seamă ce au înnoptat la Residenza Dutzu.

Pregătit după o reţetă originală a familiei Duţu, pieptul de pui în sos de lămâie este inegalabil cu legume la grătar (ardei gras roşu, vinete, broccoli, dovlecei, ceapă, ciuperci de pădure, baby carrots). La desert nu ezitaţi să gustaţi cea mai bună amandină de casă. Celor tineri, care nu ştiu ce este o amandină, le recomand Residenza Dutzu pentru a învăţa definiţia acestei prăjituri .

– RESIDENZA DUTZU ****
– Str. Goleşti nr. 55, Brăila
– 033/111.007, 0753/044.303
– residenzadutzu@yahoo.com

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută