Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 20/05/2013
Arhiva Zile si Nopti

Semimaratonul Sibiu 2013

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Semimaratonul Sibiu 2013 Share Semimaratonul Sibiu 2013


Semimaratonul Sibiu 2013 este un eveniment al cărui scop principal este atragerea de fonduri pentru proiecte din comunitatea sibiană.

Mai concret, organizațiile non-profit, grupurile de iniţiativă, companiile sau persoanele fizice propun
proiecte, iar alergătorii care doresc să se înscrie în competiție pot să aleagă un proiect pe care îl susțin prin taxa de participare și prin mobilizarea unui cerc de susținători care împărtășesc aceeaşi dorință.

Astfel, fiecare persoană sau companie care dorește să contribuie la realizarea unor proiecte în comunitatea locală poate să susțină un alergător, contribuind cu o sumă fixă sau variabilă (per kilometru alergat) pentru una dintre cauzele înscrise în competiţie.

Spre exemplu, echipa Magic Hands Studio va alerga în cadrul semiaratonului “Sibiul se pune în mișcare” pentru copiii din Sibiu. ”Cu fondurile pe care le vom strânge vom desfășura activități ce vor implica pictura, modelatul în lut, reciclarea obiectelor pe care le considerăm inutile, dar care vor prinde viață și multe ale elemente educative, care îi vor ajuta pe copii să iși lărgească imaginația, să se exprime și să gândească liber.

Toate aceastea vor avea ca tema tradițiile românești, pentru că este foarte important să descopere de mici obiceiurile și specificul fiecărei zone a țării. Aceste ateliere îi vor ajuta să devină mai siguri pe ei, să comunice și să se facă mai bine înteleși, astfel încât să lege relații armonioase cu cei din jur”, anunță reprezentanții Magic Hands Studio. Un alt exemplu este dat de LSS Voinţa Sibiu, al cărui reprezentant va alerga în cadrul semimaratonului 21 de km pentru proiectul „LSS Voinţa Sibiu” iar fiecare kilometru alergat de se va transforma în donaţie către LSS Voinţa.

În total, peste o sută de alergători și susținători erau înscriși la semimaraton până la jumătatea lunii mai. Startul semimaratonului se va da în data de 25 mai, de la ora 09:00, în Piața Mare a Sibiului. Traseul ales este următorul: Piața Mare – Parcul Sub Arini – Muzeul Civilizației Populare Tradiționale ASTRA – Piața Mare. Timpul limită pentru parcurgerea acestui traseu este de două ore și 40 de minute.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută