Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 17/05/2013
Arhiva Zile si Nopti

The Southern Chorale din SUA concertează la Castelul Bran

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii The Southern Chorale din SUA concertează la Castelul Bran Share The Southern Chorale din SUA concertează la Castelul Bran


Eveniment de excepţie la Castelul Bran: Southern Chorale, ansamblul coral principal al Universităţii Mississippi de Sud, va încânta publicul vizitator în 18 mai, la ora 11:00. Evenimentul va avea loc în curtea interioară.

Corul va prezenta un repertoriu interesant intitulat “American A’ Cappella” interpretând melodiile unor compozitori Americani precum Bernstein, Barber, Lauridsen şi Thompson, dar şi muzică folk, cântece religioase populare din sudul SUA şi melodii pop americane.

Turneele de concerte reprezintă o moştenire istorică pentru corurile din America. Marile colegii Luterane din statele nordice ale zonei central-nordice şi corurile profesioniste cum ar fi Fred Waring și Norman Luboff, au avut turnee în întreaga regiune şi în întreaga lume.

Întrucât corul Southern Miss participă în cadrul aceleiaşi tradiţii, coriştii noştri vor aduce cântecul lor de ansamblu şi abilitățile lor de prezentare artistică la un nivel superior, care este aşteptat de la artiştii care participă la turnee. Între timp, aceşti studenţi vor învăţa multe de la muzicienii, de la publicul şi de la oamenii din România cu care vor interacţiona.

The Southern Chorale este ansamblul coral principal al Universităţii Mississippi de Sud. Grupul a participat la numeroase întâlniri ale ACDA și MENC, inclusiv la convenţii naționale în Chicago şi Los Angeles, cât şi la Divizia sudică a ACDA din Memphis. Printre iniţiativele recente se numără înregistrarea unui proiect muzical al compozitorului din Mississippi, James Mulholland şi o interpretare a Liturghiei în B Minor de JS Bach.

În ultimul deceniu grupul a avut turnee în Anglia, Franţa, Mexic și Jamaica. În 2005 Manhattan Concert Productions a găzduit la Carnegie Hall Corul pentru un concert de binefacere pentru victimele Uraganului Katrina. Grupul a fost invitat să concerteze cu Filarmonica Transilvania la Cluj, România, în luna mai 2013.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută