Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 15/05/2013
Arhiva Zile si Nopti

”O umbră de nor” are premiera mondială pe 23 mai la Cannes

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii ”O umbră de nor” are premiera mondială pe 23 mai la Cannes Share ”O umbră de nor” are premiera mondială pe 23 mai la Cannes


”O umbră de nor”, cel mai recent scurtmetraj al regizorului Radu Jude, a fost selecționat în secțiunea ”Quinzanne des Réalisateurs” din cadrul Festivalului Internațional de Film de la Cannes.
Premiera mondială a filmului va avea loc pe 23 mai la Théâtre Croisette, la ora locală 14 în prezența regizorului Radu Jude, a producătorului Ada Solomon, dar si a distribuției.
”O umbră de nor” vorbește despre un preot, interpretat de regizorul de teatru Alexandru Dabija, care într-o zi de vară este chemat la căpătâiul unei muribunde pentru a-i spune o rugăciune. Regizorul Radu Jude spune că esența filmului poate sta chiar într-un fragment din rugăciunea rostită de personajul principal ” ticăloasa mea viață ca un somn a trecut, ca o umbră de nor…”
“Quinzaine des Réalisateurs” este o secţiune specială din cadrul Festivalului de Film de la Cannes, care are ca scop prezentarea varietăţii de expresie din cinematografia mondială. În cadrul acestei secțiunii au mai fost prezenți regizori precum precum Werner Herzog, Martin Scorsese, Michael Haneke, Jim Jarmush, Luc și Jean-Pierre Dardenne.
Scurtmetrajul “O umbră de nor” este o producție Hi Film realizat cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei și SEE Cinema Network.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută