Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 10/05/2013
Arhiva Zile si Nopti

Un Chef de top… la Ca Jou

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Un Chef de top… la Ca Jou Share Un Chef de top… la Ca Jou


Dacă în numărul trecut am recenzat un preparat pe bază de ton alb, de această dată farfuria a fost onorată cu file de ton albastru. Cunoscătorii ştiu că este unul dintre cele mai apreciate delicatese din lume, recepţiile regale sau dineurile de rang înalt avându-l inclus în lista meniu.

Noi l-am întâlnit în oferta specială de la Ca Jou, dar chef Liviu Stavarache ne-a asigurat că începând cu luna mai va fi inclus în oferta curentă. Farmecul acestui ton uşor crocant este dat de aroma seminţelor de susan şi mac. În plus, trebuie apreciat la justa lui valoare sosul american însoţit de creveţi black tiger.

Dar surprizele culinare din farfurie nu se opresc aici. Chef Liviu propune asocierea tonului cu muşchi de vită la grătar, un contrapunct gastronomic specific bucătăriei fusion. Piureul de sparanghel, decorat cu cozi de sparanghel (al dente) în bacon, promite clientului aflat în faţa un preparat cu certe valenţe de top.

Legătura dintre cele două cărnuri este creată de salata cu rucola, roşii cherry, ceapă şi lămâie. Este deja notoriu faptul că nu scriu decât depre desertul care merită recomandat. Tortul cu portocale de la Ca Jou îl recomand cu toată inima tuturor celor care vor să-şi îndulcească sufletul.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută