Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 02/05/2013
Arhiva Zile si Nopti

Sportul Sibian Trăiește Mai Mult Din Sacrificii

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Sportul Sibian Trăiește Mai Mult Din Sacrificii Share Sportul Sibian Trăiește Mai Mult Din Sacrificii


Analiza bazei materiale a fost realizată de conducerea Clubului Sportiv Municipal Sibiu, care are în subordine patru centre mari, răsfirate în tot Sibiul. De departe, cea mai grea situație este la Baza Olimpia, foarte populară și în rândul **sibienilor** practicanți de înot, nu doar a sportivilor.

”Bazinul Olimpia este punctul cel mai nevralgic al bazei materiale pe care o avem. Este singurul bazin din țară aparținând Ministerului Tineretului și Sportului, de sărituri în apă și de înot. Are aproape 40 de ani **vechime**. La ora actuală, putem spune că ne desfășurăm **activitatea** cu sabia deasupra capului, având în vedere că sumele solicitate de noi ani de zile, de la Minister, nu au fost alocate pe măsura necesităților.

Trebuie refăcut tavanul, fermele sunt ruginite, au peste 50 de ani, tavanul fals. În subsolul tehnic, toate utilajele sunt de la construcția bazinului”, a spus Viorel Cintean, directorul CSM Sibiu. Aici ar trebui menționat faptul că Bazinul Olimpia a fost inaugurat în anul 1979, fiind cel mai **performant** bazin din sud-estul Europei, la vremea lui. Iubitorii înotului pot merge totuși la bazinul de la Baia Neptun, din vecinătatea Parcului Astra, care în ultimii ani a beneficiat de investiții serioase și se prezintă într-o stare bună.

Aceeași situație precarăeste întâlnită și la stadionul ”Bebe Boboc” din cartierul Valea Aurie sau la sala de box de la Stadionul Municipal. Responsabilii cu sportul sibian cred că trecerea timpului a făcut ca, în prezent, aceste baze să devină un **pericol** pentru desfășurarea activităților sportive de performanță.

Ceva mai bună este situația de la Baza Hipică din cartierul Vasile Aaron. „În prezent, cu mici modificări, am reușit, cât de cât, prin forțe proprii, să facem un vestiar cu toate dotările și să refacem manejul – cu ajutorul domnului primar de la Șelimbăr. În aceste condiții este, la ora actuală, și de mulți ani cea mai bună și cea mai **performantă** secție din țară la sărituri peste obstacole”, a mai spus Viorel Cintean, directorul CSM Sibiu.

Și aici ar trebui menționat faptul că baza hipică este veche de peste 60 de ani. În același ton, din păcate, se află și stadionul municipal, aflat în administrarea primăriei. Ușor revigorat acum doi ani, după dispariția echipei Voința Sibiu stadionul a reintrat în **conservare**, aspectul lui fiind unul învechit și complet depășit.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută