Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 02/05/2013
Arhiva Zile si Nopti

Sibiul are Ambasadă Culturală la București

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Sibiul are Ambasadă Culturală la București Share Sibiul are Ambasadă Culturală la București


Ambasada culturală a Sibiului funcționează la ”Institute, The Café”, un spațiu recunoscut deja drept punct de întâlnire al bucureștenilor pasionați de cultură.

La inaugurare, spiritul Sibiului a fost creionat cu ajutorul fotografului sibian Sebastian Marcovici, care a expus în locație 10 dintre cele mai reprezentative fotografii ale sale de la evenimentele culturale din Sibiu. Bucureștenii vor putea găsi în cadrul Ambasadei Culturale informaţii despre programul evenimentelor din cadrul platformei SIBIU SMART 2013 și vor putea participa la preview-uri ale celor mai importante evenimente culturale care vor avea loc anul acesta în Sibiu.

Agenda culturală a Sibiului conţine anul acesta 78 de evenimente care au o temă comună: SIBIU SMART. Tema imprimată de municipalitate agendei culturale din acest an scoate în evidenţă Sibiul ca oraş universitar, deschiderea tinerilor către viaţa culturală a oraşului, dar subliniază şi multiculturalitatea Sibiului.

Acest spirit inovator al Sibiului va fi subliniat de operatorii culturali prin intermediul evenimentelor incluse în agenda culturală a anului 2013. Agenda cuprinde evenimente dintre cele mai variate fie că aparţin domeniului artelor spectacolului, fie că e vorba despre concerte de muzică clasică, rock, jazz sau populară sau despre expoziţii de artă. „Sibiul este în prezent un oraș recunoscut pe plan național și internațional ca o locație de turism cultural.

Acesta este brandul pe care l-am conturat începând din 2004 și pe care dorim să îl menținem, încurajând evenimente culturale de cea mai bună calitate, care să atragă un număr cat mai mare de turiști în Sibiu. Faptul că pe lângă binecunoscuta dimensiune turistică a orașului a împrejurimilor sale, turiștii pot participa și la evenimente culturale variate și bine organizate, face ca Sibiul să fie cu adevărat unic și atrăgător pentru vizitatori „ a declarat primarul Klaus Iohannis, cu ocazia inaugurării.

Evenimentul a fost susținut de Ambient, în calitate de partener principal al SIBIU SMART 2013. ”Sprijinim aceste acțiuni pentru că Ambient și-a asumat, încă de la înființare, misiunea de a susține comunitățile din care face parte, implicându-se activ în viața lor.

Am hotărât astfel să rămânem implicați în principalele evenimente culturale și educaționale și asta în primul rând pentru că noi credem în relații construite pe termen lung. Apoi pentru că este vorba despre o investiție în viitorul comunității. Considerăm că este de datoria noastră să facem acest lucru și vom continua pe aceeși direcție și în următorii ani”, a declarat și Ioan Ciolan, directorul general al companiei.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută