Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 02/05/2013
Arhiva Zile si Nopti

Prin Sibiu cu autobuzul…

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Prin Sibiu cu autobuzul… Share Prin Sibiu cu autobuzul…


Nu e foarte bine să călătoreşti cu autobuzul, nu e nici foarte rău, dar parcă totuşi ai prefera o maşină…În autobuz câteodată e prea cald sau prea multă lume sau stai în picioare şi îţi pierzi echilibrul la fiecare viraj şi câte şi mai câte.

E adevărat că spre deosebire de o călătorie cu maşina, care îţi oferă ţie şi celorlalţi o altă intimitate, o călătorie cu autobuzul îţi permite să ai acces la fragmente întregi din viaţa oamenilor. Observând te amuzi şi te superi, după caz. Asculţi o discuţie aprinsă între doi adolescenţi despre un meci de fotbal, în care „nici un gol nu a fost simplu”, apoi pe doamna care îşi ceartă fetiţa de cinci ani pentru că şi-a murdărit rochiţa, „singura pe care o mai avea de bună” şi încerci să uiţi rapid discuţia dintre două fete de vreo 15 ani, care se felicitau reciproc pentru notele bune – 6,05 şi 6,70, luate „la cel mai greu test dat vreodată la română”.

Ai timp şi să cugeţi în autobuz şi să-i priveşti pe controlorii care se ceartă cu pasagerii, care au uitat să îşi cumpere bilet, iar staţiile se perindă uşor, ca şi gandurile. Oamenii aleargă grăbiţi pe străzi, iar din spatele geamului îi priveşti şi uiţi să asculţi. Câte o frână bruscă te scoate din visare şi îţi dai seama că ai trecut de staţia în care trebuia să cobori. Nu te enervezi, nu are rost, într-un final, oraşul, cu tot cu oamenii pe care îi adăposteşte, rămâne frumos şi merită observat, chiar şi din autobuz.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută