Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 02/05/2013
Arhiva Zile si Nopti

Maria Simion prezintă… Feeric Fashion Days

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Maria Simion prezintă… Feeric Fashion Days Share Maria Simion prezintă… Feeric Fashion Days


Pe Facebook, apăreau acum 2 ani în news feedul festivalului, fotografii etichetate cu Wonderlolita. Curiozitatea ne-a împins
să vedem de unde promovarea aceasta intensă și care e secretul din spatele ținutelor colorate.

Am aflat așadar că Wondelolita este brandul sub care Maria Simion creează și o face într-o manieră proprie așa cum nu mi-a fost dat să văd în țară. Poate ceva influențe din Agatha Luiz de la Prada, o asemănare cu ecranizarea modernă Alice în Țara Minunilor, aici mi-a fugit gândul când am descoperit frumoasele colecții din portofoliu.

Și trebuie să recunosc că portofoliul era unul bogat. Îmi era ciudă că nu aflasem mai de mult despre Maria. Am contactat-o și i-am trimis câteva informații despre festivalul la care urma să o invit. A îndrăgit de la primul contact proiectul și acum e ca un membru al echipei ce clădește Feeric Fashion Days.

Din 2007 Maria Simion a lansat brandul Wonderlolita respectând de atunci sezoanele, având până în prezent 8 colecții lansate. Renumele și l-a câștigat datorită particularității designului dar și a calității croitoriei. Ca și inspirație, barocul și rococoul reprezintă o continuă influență.

De altfel, eu aș cataloga creațiile ei ca fiind un omagiu adus unuia din cele mai elaborate curente artistice din istorie omenirii prin reinterpretarea și modernizarea acestuia. Femeile care poartă Wonderlolita sunt femei pline de forța și de încredere dar în același timp sensibile feminine și grațioase.

Vedete ca Andreea Bălan, Alina Pușcaș, Andreea Bănică, Julia, Adelina Pestrițu, Anca Neacșu, Elena Gheorghe, Vica Blochina sau Mandinga și echipa XFactor au ales pentru aparițiile lor ținutele spectaculoase semnate de Maria. Pe lângă showroom-ul atelier din București, Maria Simion a extins piața în țară, dar și dincolo de granițe în Italia și Germania. În curând se pare că brandul Wonderlolita va fi prezent și în Sibiu în magazine.

Cu siguranță până atunci se va întoarce la Feeric. Anul trecut a încheiat prima seară de Gală în aplauzele celor 4000 de oameni din Piața Mică. Maria a pășit înspre televiziune, devenind vedeta a postului Antena 2, postură din care vorbește despre festival și îl promovează, devenind unul din oamenii care în urma primei experiențe de la Feeric Fashion Days doresc să revină și să surprindă publicul tot mai educat cu noi creații.

În acest ritm Sibiul va reprezenta pentru Maria a doua casă iar festivalul unul dintre cele mai dragi proiecte din care face parte. Anul acesta în 29 iunie în Piața Mică, Maria Simion vine cu o colecție tematică ce va strânge aprecierile publicului

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută