Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 02/05/2013
Arhiva Zile si Nopti

Finala națională Wacken Metal Battle 2013 se desfășoară la Sibiu

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Finala națională Wacken Metal Battle 2013 se desfășoară la Sibiu Share Finala națională Wacken Metal Battle 2013 se desfășoară la Sibiu


Faza finală a celui mai important concurs de rock din România – Wacken Metal Battle – se va desfășura, pentru al treilea an consecutiv, în Sibiu, unde în 16 mai vin cele patru formații declarate învingătoare în faza semifinalelor – God (Iași), L.O.S.T. (București), Sanctuar (Timișoara) și Whispering Woods (Cluj- Napoca).

Concursul Wacken Metal Battle se adresează tinerelor trupe de rock, formaţia din România declarată câştigătoare în finala de la Sibiu având şansa de a urca și reprezenta țara noastră pe scena celui mai mare festival de muzică rock din lume: WACKEN OPEN AIR, eveniment care se desfăşoară anual în orășelul Wacken, în Germania, şi se bucură de participarea a aproximativ 80.000 de spectatori din întreaga lume.

”Începând cu ediţia din 2012, datorită numărului tot mai mare de trupe înscrise, am decis organizarea de semifinale regionale în Timişoara, Cluj, Iaşi şi Bucuireşti, finala desfăşurându-se la Sibiu” a declarat Laurențiu Străuț,
promoterul Wacken Metal Battle în România.

Până acum formaţiile care au reprezentat România în finala internaţională de la Wacken au fost: X-plod (2009), Altar (2010), Bucovina (2011) şi Gothic (2012). ”Ne bucurăm că avem ocazia să ne aflăm din nou pe scena din Sibiu, în încercarea de a fi cei ce vor reprezenta România la finala mare de la Wacken și promitem că vom depune toate eforturile pentru a convinge că merităm cu prisosință acest lucru.

Această încercare va fi foarte grea, dat fiind că vom concura alături de unele dintre cele mai bune trupe din țară, ceea ce sperăm că se va concretiza într-un spectacol de excepție pentru public și juriu. Oricum, oricine va câștiga concursul va trebui să ducă cu ei la Wacken spiritul românesc, să arate că România poate însemna ceva pe plan muzical la nivel internațional, iar inimile și urările celor rămași acasă îi vor însoți” a declarat Gelu Lăpușneanu, membru în trupa ieșeană God.

La rândul lor, membrii formației bucureștene L.O.S.T au declarat: ”Pentru noi calificarea în finala de la Sibiu reprezintă un pas important către ultimul act al unei aventuri care va duce o formație românească acolo unde probabil își dorește cel mai mult, și anume pe scena festivalului Wacken.

Nu atât ca și trupă dar ca și români ne dorim ca formația care va merge mai departe să ne reprezinte cu profesionalism și succes, așa cum s-a întâmplat în anii precedenți cu Altar, Bucovina sau Gothic.” Sanctuar: „Participarea în finala Wacken Metal Battle reprezintă pentru trupa Sanctuar, roadele mult așteptate după sutele de ore de repetiții. Ne simțim onorați și mândri să participăm la acest eveniment și asigurăm pe toată lumea că Sanctuar își va vinde scump pielea în această finală.

Indiferent de rezultatul final, trupa Sanctuar promite un show ce ne va permite să coborâm de pe scena Sibiului cu fruntea sus.” Whispering Woods: ”În țara noastră există multe trupe care ar putea să cânte în orice zi și fără probleme pe una din scenele de la Wacken, însa pentru majoritatea prezența acolo este posibilă doar prin intermediul acestui eveniment. Așadar, este o deosebită onoare pentru noi să ne vedem numele între cele patru formații care ar putea reprezenta anul acesta România la unul dintre cele mai prestigioase festivaluri internaționale.

” Începând cu ediţia din 2012 câştigătoarea finalei internaţionale va obţine ca premiu un contract cu casa de discuri Nuclear Blast – cea mai mare casă de discuri de muzică rock independentă din lume. În prezent, Wacken Metal Battle se desfăşoară în 30 de ţări diferite din întreaga lume.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută