Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 30/04/2013
Arhiva Zile si Nopti

PLAY FOR MAY 5, editia a 5-a in Cetatea Alba Iulia 9-12 mai

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii PLAY FOR MAY 5, editia a 5-a in Cetatea Alba Iulia 9-12 mai Share PLAY FOR MAY 5, editia a 5-a in Cetatea Alba Iulia 9-12 mai


Festivalul PLAY FOR MAY a câştigat în 2012 la Gală Vountarului premiul I pentru “cel mai bun proiect de voluntariat în domeniul artă şi cultură” şi este unul dintre cele mai aşteptate evenimente anuale de către tineri.

Festivalul debutează **Joi în 9 Mai**, sărbătorind într-un mod “internaţional” Ziua Europei.

Din program:

– Vernisajul expoziţiilor de pictură şi desen ale artiştilor Remus Ilisie (Oradea) şi Dacian Hopartean (Alba Iulia).
– Premiera filmului “Rocker – din tata în fiu” regizat de Marian Crişan şi distribuit de Transilvania Film, avându-l ca invitat special la proiecţie pe actorul Dan Chiotean, actor în rolul principal.
– Multă muzică rock alternative şi grunge cu trupele Greenthief (Australia), Grand Mexican Warlock (Ungaria) şi Sky Swallows Challenger (România) şi un afterparty cu care va fi responsabil DJ Poliglot.

În ziua de**Vineri 10 Mai** vom da “play” din nou la film, un film românesc în regia lui Florin Piersic Jr, “Killing Time”.

Filmul a avut premiera anul acesta, în data de 1 martie şi este cel de-al treilea lung-metraj scris și regizat de Florin Piersic Jr. O comedie foarte neagră, pigmentată cu dialoguri savuroase, în care doi asasini plătiți își așteaptă viitoarea victimă într-un apartament gol.

Pe scenă de muzică live vor urca trupele: Theory of mind (Cj), Brum (Tm), Suie Paparude (Bucureşti) după care distracţia se mută la scena mică cu Dj K-lu cu un spectaculos show de muzică şi videoclipuri, urmat de cei trei DJ a grupului Diggin’Radio din Timişoara, Mental Chemistry, Linx şi Oighan

**Sâmbătă, 11 mai** – pe tot parcursul zilei vor avea loc jocuri şi concursuri cu premii: darts, campionat de pingpong pentru neprofesionişti, slackline şi escalada iar începând cu ora 16:00 intră pe scenă pentru warm up DJ-ii albaiulieni Before & After şi clujeanul Electroclown.

Trupele bucureştene East Roots şi Leş Elephants Bizzares vor încălzi atmosferă pentru capul de afiş al festivalului, Aina&Ono. Aina este solista trupei TRUE INGREDIENTS, binecunoscuta publicului albaiulian de la cele 3 concerte la RYMA iar Ono este liderul trupei berlineze DATA MC, împreună având un proiect muzical care îmbina ritmurile de hip hop şi rap autentic cu r’n’b’si soul. După miezul nopţii distracţia se mută la scena mică împreună cu DJ-ii DJubei şi Burner Greene de la Astronaut Kru, Jigga & Mc St. Roots di Sorenson.

**Duminică, 12 mai** începe cu un atelier de percuţii – „Your Brain on Drums” din Cluj Napoca şi continuă cu mult aşteptatul „Show chinologic şi picnic pentru metişi”, unde căţei de toate rasele dar şi de nerasă sunt aşteptaţi să se întreacă în probele pregătite de organizatori. După-amiaza este rândul să dăm „play” la piesa de teatru prezentată de grupul Skepsis, „Commedia dell’árte”, după care festivalul se va încheia cu un megaconcert al trupei NightLosers.

**Preţul unui bilet pentru zilele de joi, vineri şi sâmbăta este de 15 ron iar duminică este de 20 ron. Biletul se percepe doar la începerea concertelor. Există şi posibilitatea achiziţionării unui abonament pe 4 zile în valoare de 40 ron: pe acestea le puteţi găsi la ArtCafe Downtown şi la RYMA începând de astăzi.**

Programul festivalului:

**Joi 9 MAI** – ZIUA EUROPEI
17:00 Vernisaj Expoziţie de pictură Remus Ilisie (Oradea) şi Dacian Hopartean (Alba Iulia)
18:00 Rocker – un film de Marian Crişan
20:00 Concerte: Sky Swallows Challenger (rock, România) – scena mică
21:30 Grand Mexican Warlock (rock alternativ, Ungaria)- scena mică
23:00 Greentief (rock alternativ, Australia) – scena mică
00:00 Lansarea lampioanelor zburătoare de ziua Europei
00:15 Afterparty: DJ Poliglot

**Vineri, 10 MAI**
18:00 Premiera film: Killing Time –un film de Florin Piersic JR
20:00 Theory of mind (Cluj Napoca) – scena mare
20:45 Brum (Timişoara) – scena mare
22:00 Suie Paparude (Bucureşti) – scena mare
00:00 Dj K-lu (Timişoara) (music & videos) – scena mică
03:30 Diggin’ Radio DJ’s (Mental Chemistry, Linx, Oighan)
Visuals by VJ Flowerstepper

**Sâmbătă, 11 MAI**
17:00 Warm up: Before & After
18:00 Electroclown
20:00 Live: Leş Elephant Bizarres (Bucureşti/proiect extins, 9 instrumentişti)
21:15 East Roots (Bucureşti)
22:30 Aina (True Ingredients/London) & Ono (DATA MC/Berlin)
00:00 Astronaut Kru Dj’s: Djubei, Burner Greene, Koko – live bongos (Deva)
02:00 Jigga & MC St. Roots (Timişoara) – scena mică
03:30 Sorenson (Arad)
Videos by VJ Flowerstepper

**Duminică, 12 MAI**
12:00 Your brain on drums – workshop de percuţii
15:00 Show chinologic şi picnic pentru căţei şi copii (inclusiv jocuri pentru copii)
18:00 Teatru:” Commedia dell’árte” – Grupul Skepsis
21:00 Concert Nightlosers
23:00 Lansarea lampioanelor la închiderea festivalului

Partenerul principal în organizare este Primăria Municipiului Alba Iulia, căreia i s-au alăturat şi alţi sponsori şi parteneri atraşi de Asociaţia RYMA: CJ Alba, Silva, Jidvei.

www.playformay.ro

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută