Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 25/04/2013
Arhiva Zile si Nopti

Prăpădul

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Prăpădul Share Prăpădul


Dacă ai chef să vezi ceva nou, vino la Teatrul Naţional „Vasile Alexandri” pe 25, 26 sau 27 aprilie 2013 de la ora 18:00! Piesa „Prăpădul” aduce nu doar un text în premieră în România, ci şi un regizor talentat, dar şi cinci generaţii de actori.

Rezultatul este pe măsură, prezentând relaţia „viaţămoarte” într-un mod remarcabil. „Prăpădul” este o piesă semnată de Attila Bartis, unul dintre cei mai importanţi şi traduşi autor contemporani din Ungaria, născut în România, la Tîrgu Mureş. Regizorul Lucian Dan Teodorovici a absolvit recent Universitatea de Artă „George Enescu” Iaşi, iar această premieră constituie şi debutul său regizoral.

Lucian Dan Teodorovici, care este şi prozator, dramaturg şi scenarist a subliniat că “e nevoie de multă imaginaţie regizorală pentru a susţine întreaga poveste. Cred însă că este un atu, pe mine mă motivează lucrurile care implică efort suplimentar. Mi-am dorit foarte mult ca piesa să ajungă să fie acceptată de un teatru şi vă daţi seama că m-am bucurat cu atât mai mult fiind vorba de Teatrul Naţional din Iaşi”.

În distribuţie se vor regăsi Teodor Corban, Catinca Tudose, Delu Lucaci, Constantin Puşcaşu şi Dumitru Năstruşnicu. Scenografia este semnată de Nicolai Mihăilă şi de asistentul de scenografie Andreea Spătaru, fotografia de Dan Mititelu, iar ilustraţia muzicală de Neolexica. Spectacolul conţine scene de nuditate şi limbaj licenţios, nefiind recomandat persoanelor sub 18 ani!

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută