Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 22/04/2013
Arhiva Zile si Nopti

Trofeul ”Vară, vară, primăvară” a Plecat la Suceava

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Trofeul ”Vară, vară, primăvară” a Plecat la Suceava Share Trofeul ”Vară, vară, primăvară” a Plecat la Suceava


Cea de a 17-a ediţie a Festivalului-Concurs “Vară, Vară, Primăvară” a fost câştigată de o tânără de 19 ani din Suceava, Andra Ioana Matei, cea care a primit Trofeul festivalului. Premiul I a fost decernat interpretului Marian Medregoniu (judeţul Mehedinţi), premiul II a fost înmânat concurentei Ionela Sterp (judeţul Sibiu), iar premiul III a fost câştigat de Letiţia Boroi (judeţul Argeş).

Surpriza festivalului de la Sibiu a fost Stela Botez din Republica Moldova, care a primit Premiul Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale “CINDRELUL-JUNII” SIBIU. Sibianca Ionela Sterp din Jina, judeţul Sibiu, a reuşit să impresioneze spectatorii, motiv pentru care, prin vot direct, a primit Premiul Publicului.

“Ne bucură faptul că am ajuns în topul primelor trei, cele mai mari festivaluriconcurs dedicate tinerilor interpreţi de muzică populară. O mare bucurie este faptul că tot mai mulţi tineri iubesc muzica populară, dovadă interesul tot mai mare pentru folclor.

Tinerii interpreţi care vin la festivalul nostru, iubesc oraşul, iubesc Junii Sibiului, iubesc calitatea spectacolelor oferite de noi, la Sibiu, dar cel mai mult iubesc publicul, pe care îl consideră cel mai educat public pentru folclor din ţară”, a declarat, Silvia Macrea, director al festivalului şi manager Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale “CINDRELULJUNII” SIBIU. Potrivit acesteia, Sibiul a revenit în topul celor mai buni tineri interpreţi, prin tânăra Ionela Sterp, din Jina, pregătită cu profesionalism la Şcoala de Artă Populară Sibiu.

Cei peste o mie de spectatori prezenţi joi şi vineri, la festivalul sibian, i-au aplaudat pe tinerii interpreţi, dar şi spectacolul extraordinar susţinut de cel mai vechi ansamblu din România şi cel mai valoros, “Junii Sibiului”. Acest ansamblu profesionist, format din 14 perechi de dansatori, 18 instrumentişti şi 5 solişti vocali, a dus faima cântecului şi jocului tradiţional românesc în toată lumea, pe toate continentele, mai puţin în Australia.

Festivalul – Concurs al Tinerilor Interpreţi de Muzică Populară “VARĂ, VARĂ, PRIMĂVARĂ” s-a desfăşurat în perioada 3-5 aprilie 2013, la Casa de Cultură a Sindicatelor Sibiu.

Evenimentul îşi propune an de an, descoperirea şi promovarea soliştilor vocali de muzică populară din întreaga ţară, dar şi din diaspora, valorificarea de către tinerii interpreţi a caracteristicilor zonei etnofolclorice din care aceştia provin şi ale costumelor populare specifice zonei respective, cultivarea calităţilor vocale şi interpretative ale concurenţilor, conservarea, valorificarea şi promovarea culturii tradiţionale româneşti autentice.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută