Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 22/04/2013
Arhiva Zile si Nopti

Șaraiman – dans contemporan și stand-up comedy, într-un spectacol neconvențional marca Răzvan Mazilu

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Șaraiman – dans contemporan și stand-up comedy, într-un spectacol neconvențional marca Răzvan Mazilu Share Șaraiman – dans contemporan și stand-up comedy, într-un spectacol neconvențional marca Răzvan Mazilu


Consecvent preocupărilor sale de a descoperi forme inedite de expresie artistică, Răzvan Mazilu este inițiatorul și protagonistul unui nou spectacol – eveniment, intitulat enigmatic “Șaraiman”.
Spectacolul, o colaborare între Teatrul Odeon și Fundația perfoRM, reunește trei ipostaze artistice aparent incompatibile: dans contemporan, stand-up comedy și muzică lăutărească interpretată de Romica Puceanu. Alăturarea acestora se concretizează într-o invitație de a privi cu un ochi (auto)critic, cu mult umor, o temă de meditație mereu actuală, profund umană: teama de ratare.
“Șaraiman a apărut dintr-o senzație personală, resimțită ca un gând rece, pe care ai vrea să îl alungi repede, și anume aceea a ratării unor evenimente din viața mea, a noastră, a celor care am ales să trăim în România”, mărturisește cu sinceritate Răzvan Mazilu, care adaugă: “Știu, mi s-a spus de nenumărate ori că eu nu am de ce să simt asta, pentru că sunt un artist împlinit, însă nu ai cum să nu te întrebi cum ar fi arătat viața ta dacă ai fi făcut cu totul alte alegeri în diferite momente, alegeri deopotrivă personale și profesionale. Împreună cu artistul de stand-up comedy Dan Badea și inspirați de muzica lăutărească autentică, încercăm, cu foarte mult umor, să lansăm niște intrebări și, eventual, să găsim niște răspunsuri”.
Special pentru realizarea coregrafiei acestui proiect a fost invitat coregraful israelian Nadar Rosano, ale cărui creații sunt prezentate în numeroase țări.
Primele spectacole sunt programate în zilele de 26, 27 aprilie și 2 mai 2013.
Șaraiman
un spectacol de dans contemporan și stand-up comedy
un concept de Răzvan Mazilu
Cu Răzvan Mazilu
Stand-up comedy: Dan Badea
Muzica lăutărească interpretată de Romica Puceanu
Coregrafia: Nadar Rosano (Israel)
Dramaturgia coregrafică: Gina Șerbănescu
O producţie Teatrul Odeon si Fundația perfoRM
Durata 1h
Preţul biletelor: 53 lei şi 31,80 lei
Răzvan Mazilu
Răzvan Mazilu este artistul complet care a impus și popularizat, în rândul marelui public, pe scenele din România, dansul contemporan și teatrul-dans. Cu numeroase premii (Premiul UNITER, Medalia Ordinul Cultural în grad de Cavaler, Premiul Operei din Paris), cu spectacole prezentate și montate în contexte internaționale de prestigiu, Mazilu abordează cu lejeritate stiluri și ipostaze diverse, de la regia de teatru la coregrafie, de la dans contemporan la musical, de la actorie la crearea de costume de scenă.
Dan Badea
Actor cu profil comic, cizelat de maestrul său Dem Rădulescu timp de patru ani în sălile UNATC “I. L. Caragiale” (unde a învățat că umorul, ironia și, mai ales, autoironia fac parte din felul său de a privi viața), actorul Dan Badea a parcurs un drum mai lung până să își găsească menirea.
A rătăcit zece ani prin “industria” muzicală dar și-a găsit drumul: stand-up comedy – considerat de el o formă de arta vie, onestă și cu un scop precis. Indiferent care e subiectul, indiferent cine e în sală, indiferent de starea artistului, de gândurile acestuia, spectatorul trebuie să râdă. Dar nu la orice, nu de orice.
De șapte ani, în fiecare zi, fie că se află la Cafe Deko, Club 99 sau în turneu național, Dan Badea a învățat un lucru: niciun public nu seamană cu cel de ieri, niciun spectacol nu o să fie ca cel de ieri pentru că tu, spectatorule, nu mai ești cel de ieri.

Nadar Rosano
Nadar Rosano este coregraf și dansator independent, stabilit in Israel.
Originalitatea și nonconformismul universului său coregrafic i-au adus premii importante la concursurile de coregrafie de la Hanovra și Dusseldorf și o bursa de creație la prestigioasa companie DV8 Physical Theatre din Londra. În 2010 a primit o subvenție pentru susținerea și dezvoltarea creației sale din partea Danish Art Foundation – Ballet Master Albert Gaubier’s.
Cetățean universal al artei dansului contemporan, coregraf și pedagog, Nadar Rosano este invitat să susțină cursuri și să își prezinte spectacolele pe scene din Cehia, Lituania, Spania, Cipru, Polonia, Olanda, Portugalia, Elveția, Coreea, Statele Unite.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută