Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 22/04/2013
Arhiva Zile si Nopti

Proiecție: U2 – “From the Sky Down”

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Proiecție: U2 – “From the Sky Down” Share Proiecție: U2 – “From the Sky Down”


Filmul realizează unul dintre cele mai profunde close-up-uri în procesul de creație al muzicii rock, fiind regizat de Davis Guggenheim, din portofoliul căruia amintim și failmoasele documentare ”It Might Get Loud”, ”Waiting for Superman” și ”An Inconvenient Truth”, cu ultimul câștigând și două premii Oscar.

*** ACHTUNG BABY ***
Proces de creație, obstacole și tensiuni în trupă, toate fac parte din peisajul în care a apărut un album care cântărește greu în evoluția irlandezilor și în istoria muzicală. ‘Something happened on Achtung Baby that was the pivot point…’ Documentarul a fost regizat de Davis Guggenheim cu ocazia reîntoarcerii trupei U2 în studiourile Hansa din Berlin la 20 de ani de la înregistrarea albumului Achtung Baby.

Achtung Baby este al șaptelea album de studio al trupei U2. A fost produs de Daniel Lanois și Brian Eno și lansat la Island Records pe 18 noiembrie 1991. Este albumul care anunța o schimbare de direcție în soundul U2, îmbogățit cu influențe din rock alternativ, industrial, dance electronică. Achtung Baby este mai întunecat decât precedentul Rattle and Hum, mai introspectiv, da tonul procesului de reinventare la care s-a supus trupa în anii ’90.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută