Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 22/04/2013
Arhiva Zile si Nopti

Încă 15 kilometri de Piste de Biciclete. S-a Redeschis I’velo

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Încă 15 kilometri de Piste de Biciclete. S-a Redeschis I’velo Share Încă 15 kilometri de Piste de Biciclete. S-a Redeschis I’velo


Municipalitatea sibiană a demarat deja amenajarea de noi piste de biciclete în oraș. Primarul Klaus Iohannis spune că a devenit din ce în ce mai clar faptul că sibienii încep să prefere acest mijloc de transport, sănătos și ecologic, în detrimentul mașinilor personale.

”Este important pentru noi să promovăm mijloace de transport alternative, mai puțin poluante și cu avantaje clare din punct de vedere al sănătății. De aceea în ultimii trei ani am creat peste 55 de km de pistă pentru biciclete, iar anul acesta este planificată marcarea a încă 15 km.

Cu toate că nu avem o numărătoare clară a biciclistilor care utilizează pistele, avem totuși informații care arată clar o creștere a nivelului de utilizare a acestora, semn că bicicleta este un mijloc de transport care câștigă teren”, a declarat primarul Klaus Iohannis.

S-a redeschis I’Velo La jumătatea lunii aprilie s-a redeschis la Cazarma 90 și centrul de închiriere „I’Velo”. Turiștii, dar și sibienii dornici de mișcare pot allege să închirieze una din cele 80 de biciclete. Tinerii sub 16 ani și pensionarii au posibilitatea de a închiria bicicletele gratuit pe baza carnetului de elev, respectiv a talonului de pensie. De asemenea, „I’Velo” ofera în continuare posibilitatea de a rezerva online bicicletele.

Se pot închiria un număr maxim de trei biciclete, de pe site-ul ivelo.ro. Închirierea unei biciclete poate fi făcută fie cu ora, fie pentru întreaga zi. O oră costă 3 lei, în timp ce pentru a închiria o bicicletă pentru o zi întreagă prețul este de 15 lei. Pentru că ziua se mărește, în luna mai bicicletele pot fi închiriate între orele 11 şi 21, în timpul săptămânii, în timp ce în week-end programul este între orele 10 şi 21.

Pentru lunile de vară, centrul de închirieri a pregătit următorul program: în timpul săptămânii, între orele 11:00 şi 22:00, iar weekend între orele 10 şi 22. Anul trecut, în cele trei luni și jumătate de la punerea în funcțiune a respectivului centru au fost efectuate aproximativ 5.000 de închirieri, timpul total al orelor petrecute pe biciclete de ”chiriași” depășind 10.000 de ore.

Programul „I’Velo” este inițiat de Raiffeisen Bank și Green Revolution și se desfășoară sub patronajul Ministerului Mediului și Pădurilor, cu sprijinul primăriilor din București, Timișoara, Brașov, Sibiu, Iași și Constanta, precum și al Administrației Lacuri, Parcuri și Agrement București.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută