Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 18/04/2013
Arhiva Zile si Nopti

Campanie de sterilizare şi microcipare gratuită pentru câini în Apahida

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Campanie de sterilizare  şi microcipare gratuită pentru câini în Apahida Share Campanie de sterilizare  şi microcipare gratuită pentru câini în Apahida


**Asociaţia Nuca Animal Welfare** va desfăşura o acţiune de sterilizare şi microcipare gratuită pentru câinii cu şi fără stăpân din comuna Apahida, judeţul Cluj. Locuitorii comunei Apahida sunt asteptaţi să vină împreună cu câinele deţinut pentru identificarea prin microcipare şi sterilizarea acestuia, putând beneficia gratuit de aceste servicii medical-veterinare, care în curând vor fi obligatorii în întreaga ţară, prin adoptarea proiectului de lege ce va modifica O.U.G. 155/2001.

Scopul acestor acţiuni este de a reduce numărul de câini fără stăpân prin prevenirea montelor nedorite şi a abandonului canin, aplicând singurele soluţii dovedit-eficiente în alte ţări europene, de a reduce numărul de câini pierduţi şi a celor găsiţi fără date de identificare, astfel incât toţi căţeii pierduţi, dispăruţi sau furaţi se vor putea întoarce repede acasă.

Asociaţia Nuca Animal Welfare va fi prezentă în zilele de 25, 26, 27 şi 28 aprilie 2013, la **Staţia de Epurare Apahida**, printr-un număr mare de voluntari. Costul sterilizărilor va fi de asemenea acoperit din fondurile asociaţiei care va aduce o echipă formată din medici veterinari cunoscuţi pentru profesionalismul şi experienţa lor, domnul Madaraş Péter şi doamna Adina Feher.

Pentru a veni în sprijinul cetăţenilor, Primăria Apahida va oferi microcipurile pentru toţi câinii din comună, şi asta fără a percepe nicio taxă ulterioară pentru deţinerea animalelor de companie.

“Salutăm pe această cale bunăvoinţa şi înţelegerea, precum şi cooperarea de care a dat dovadă conducerea Primăriei Apahida şi care astfel devine una din primele localităţi din România care oferă microciparea câinilor cu stăpân şi înfiinţarea Registrului de evidenţă a câinilor cu stăpân!”, au spus reprezentanţii Asociaţiei Nuca.

**Sterilizarea** unui căţel durează în medie 30 de minute, însă acest lucru va depinde de numărul de câini prezenţi, astfel incât, persoanele care vor să se asigure că nu vor aştepta mai mult de atât sunt rugate să se programeze la numărul de telefon 0749189375.

IMPORTANT: Deoarece asociaţia Nuca Animal Welfare nu dispune de un adăpost, căţeii fără stăpân care vor fi şi ei identificaţi şi sterilizaţi vor fi reteritorializaţi în scurt timp. Totuşi, persoanele interesate să adopte sau să ţină în foster unul din acei căţei abandonaţi, vor putea găsi fotografiile şi descrierea acestora pe pagina noastră: facebook.com/asociatianuca .

Cei care doresc să fie voluntary ai acestei asociaţii o pot face completand formularul ce se găseşte la https://docs.google.com/forms/d/1iWCHCJKaiLkNcEFYiSmKzGzb9Z666V2JdO3otMKoC7k/viewform sau aplicând la următoarele numere de telefon: 0744 547066 sau 0755 460120.

Totodată, doritorii pot face şi donaţii de orice tip, iar pentru pentru **donaţii** financiare sunt puse la dispoziţie următoarele conturi bancare: Cod fiscal : 29 265 286
Cont în Lei
IBAN : RO77 WBAN 2511 0000 6250 0273, San Paolo Intessa Bank
Cont în Euro
IBAN : RO57 WBAN 2511 0220 6250 0273, San Paolo Intessa Bank

“Amintim faptul că sterilizarea eficientă este recomandată de specialiştii în medicina veterinară pentru câinii de rasă mixtă, dar şi pentru cei de rasă pură de la care nu se doresc pui şi totodată şi pentru sănătatea câinelui.

Astfel stăpânul câinelui va fi scutit de potenţialele costuri şi neplăceri, prin prevenirea apariţiei tumorilor şi piometrului şi vor putea să supravegheze cu mai mare usurinţă câinele, deoarece acesta va avea în urma sterilizării o antenţie sporită asupra stăpânului şi teritoriului”, au mai spus reprezentanţii asociaţiei.

Vă‚ aşteptăm cu drag şi vă multumim!

Echipa Nuca Animal
Welfare

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută