Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 12/04/2013
Arhiva Zile si Nopti

Expoziția World Press Photo ajunge la București în luna mai

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Expoziția World Press Photo ajunge la București în luna mai Share Expoziția World Press Photo ajunge la București în luna mai


Cea mai importantă expoziție de fotojurnalism la nivel global, **World Press Photo**, ajunge, pentru al doilea an consecutiv, la București, începând cu data de **2 mai**. Expoziția, organizată de Fundația Eidos, va fi deschisă pentru public în intervalul 2 – 26 mai 2013, în **Piața Universității** din București.

Expoziția este o inițiativă a World Press Photo Foundation, fondată în anul 1955 în Olanda, care activează ca organizație independentă, non-profit, cu sediul în Amsterdam. Activitatea Fundației este dedicată impunerii unor standarde ridicate în fotojurnalism și fotografie documentară la nivel mondial.

**Competiția** World Press Photo a debutat în 1955, când 42 de fotografi din 11 țări au înscris peste 300 de fotografii pentru jurizare. În 2012, concursul a atras 5.247 de participanți din 124 de țări, care au înscris 101.254 de fotografii.

Toate lucrările înscrise în concurs sunt deschise publicului prin intermediul expoziției anuale care călătorește în întreaga lume, ea fiind montată în peste 100 de locații din peste 45 de țări – și vizitată de peste 3,5 milioane de oameni la fiecare ediție.

„World Press Photo reprezintă esența reportajului de actualitate făcut în interesul unei societăți informate. Este o sarcină dificilă fie pentru că, adesea, condițiile sunt dificile – conflict, dezastre – fie pentru că subiecte urmărite sunt extrem de dureroase. În condițiile în care media suferă transformări uriașe în modelul său de business, este nevoie de un alt tip de abordare care să asigure accesul necenzurat la informare și imagine. Este motivul pentru care, încă de la înființare, World Press Photo a premiat și a evidențiat munca unor fotojurnaliști care s-au dedicat unor subiecte care, deși sunt importante, rar fac prima pagina a jurnalelor”, spune Cristian Movilă, fondator al Fundației Eidos.

Anul trecut, expoziția a fost readusă in București, după 18 ani de absență, prin eforturile Fundației Eidos, care organizează expoziția și anul acesta.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută