Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 11/04/2013
Arhiva Zile si Nopti

Festivalul Internaţional Studenţesc de Jazz @ Jazz & Blues Club Târgu Mureş

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Festivalul Internaţional Studenţesc de Jazz @ Jazz & Blues Club Târgu Mureş Share Festivalul Internaţional Studenţesc de Jazz @ Jazz & Blues Club Târgu Mureş


În perioada 22-25 aprilie, 2013 pentru a 5-a oară consecutiv se va desfăşura **Festivalul Internaţional Studenţesc de Jazz** în Clubul Jazz&Blues din Tîrgu-Mureş. Evenimentul este organizat de către Casa de Cultură a Studenţilor Târgu Mureş şi Clubul Jazz&Blues din Tîrgu-Mureș.

Festivalul Internaţional Studenţesc de Jazz se desfăşoară în continuare cu scopul de a îmbunătăţi relaţiile studenţilor şi profesorilor diferitelor academii de muzică, respectiv de a oferi studenţilor muzicieni şansa de afirmare, iar în cele din urmă activizarea vieţii studenţilor şi iubitorilor de jazz din Tîrgu-Mureş.

" "

Ca şi în anii precedenţi, programul festivalului se compune din două secţiuni: programul concurs al studenţilor-muzicieni şi concerte susţinute de trupe jazz profesionişti.
Succesul festivalelor anteriori s-a datorat în primul rând talentaţilor solişti studenţi care au participat la concurs.

Pe de altă parte, nivelul artistic al festivalului s-a datorat şi muzicienilor jazz de renume, de exemplu: Chris Dahlgren, Lujza Zan, Alex Man, Snaco Dixi Band, Bourbon Jazz Unit, Murányi Joe, Sárik Péter, Fábián Juli, Dj Zoohacker, Szőke Nikoletta Quartett, Jazz Challenge, Tonight Jazz Ensemble, şi mulţi alţii.

Performanţa soliştilor studenţi a fost evaluată de fiecare dată de un juriu format din profesionişti, din care au făcut parte Mircea Tiberian, Sebastian Gheorghiu, Lujza Zan, Bibó Lajos, Dr. Makkai Gyöngyvér, Sárik Péter etc.
Nu în ultimul rând publicul, care de fiecare dată a venit în număr mare la festival, joacă un rol important pentru ca evenimentul să fie un adevărat succes.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută