Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 10/04/2013
Arhiva Zile si Nopti

Cityplex vă invită la proiecția filmului „Dansatoarea din Umbră/Shadow Dancer”

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Cityplex vă invită la proiecția filmului „Dansatoarea din Umbră/Shadow Dancer” Share Cityplex vă invită la proiecția filmului „Dansatoarea din Umbră/Shadow Dancer”


Vineri, 12 aprilie 2013, orele 18:15
Cityplex vă invită la proiecția filmului „Dansatoarea din Umbră/Shadow Dancer”
Intrarea liberă – în limita locurilor disponibile

În cadrul programului Europa Cinemas, Cityplex vă invită VINERI, 12 APRILIE, orele 18.15, la proiecția filmului „Dansatoarea din Umbră/Shadow Dancer”, în regia lui James Marsh, un thriller bazat pe fapte istorice, și anume conflictul din Irlanda de Nord.

Sinopsis: Un membru activ al IRA (Andrea Riseborough) este arestat în timpul unui atentat cu bombă eşuat în metroul londonez. Femeia acceptă să devină informator al serviciului MI5 (reprezentaţi de Clive Owen şi Gillian Anderson), de dragul copilului său minor. Ea se întoarce în Belfast, la familia sa care este în întregime implicată în operaţiuni IRA, cu grad mai mic sau mai mare de violenţă.

Povestea se complică încă de la prima misiune. Femeia este presată de autorităţi să livreze informaţii despre operaţiunile IRA, iar “fraţii” din reţea o suspectează de trădare şi ea riscă moartea. În tabăra cealaltă, agentul care o racolează (Clive Owen) răspunde pentru viaţa ei, însă se trezeşte prins în jocurile de culise din MI5 care pot duce la sacrificarea sursei sale.

**Shadow Dancer** a avut premiera la Sundance Film Festival în 2012 şi a fost prezentat la ediţia a 62-a a Festivalului Internaţional de Film de la Berlin 2012.

Detalii pe http://brasov.cityplex.ro/2d-dansatoarea-din-umbra-europa-cinemas–shadow-dancer-tarif-special-7-lei-bilet

Note de productie
“Shadow Dancer” este adaptarea cărții cu același nume de Tom Bradby. El a scris romanul în anii ‘90, când a fost corespondent de război pentru televiziune în Irlanda de Nord. Bradby este și autorul scenariului filmului: “Ceea ce m-a interesat a fost relația dintre acest om, agent britanic, și o femeie care a fost convinsă să lucreze pentru Serviciul Secret Britanic (…) El veghează asupra siguranței ei, în timp ce ea își trădează prietenii, încercând să-și protejeze fiul. La un moment dat, ei ajung să fie unul pentru celălalt, singurul lucru cu adevărat real. Mi-am spus că ar fi o premisă interesantă pentru un roman, și apoi pentru un film“, a spus autorul.

**Tom Bradby**, autorul cărții pe care se bazează filmul, l-a contactat pe producătorul Chris Coen, propunându-i să citească romanul, la cincisprezece ani după publicare. Acesta din urmă spune: “Am admirat parcursul lui Collette, precum și pericolul la care se expune revenind în Irlanda, știind că se află într-o dilemă greu de suportat: fie să petreacă 25 de ani de viață în spatele gratiilor, fie să lucreze pentru Serviciul Secret, să rămână alături de fiul ei, să-l vadă cum crește. Mi-am spus imediat că astfel miza pentru care se arunca în mijlocul operațiunilor secrete este de o intensitate incredibilă.“
La începutul proiectului, Rebecca Hall trebuia să fie Collette și Guy Pearce, Mac. În cele din urmă, rolurile au revenit Andreei Riseborough și lui Clive Owen.

Brid Brennan a fost prima care, în urma casting-ului, s-a alăturat echipei “Shadow Dancer”. Ea o joacă pe mama lui Collette și este figura care se impune în familie. Restul personajelor sunt construite în jurul acestei femei, pentru a face intriga de familie credibilă.

Scrierea scenariului a durat doi ani. Tom Bradby a scris o primă versiune a filmului, ca apoi să schimbe vârsta personajului interpretat de Clive Owen. Într-adevăr, făcându-l mai în vârstă, el pare mult mai calm și mai competent în a o proteja pe Collette, personajul jucat de Andrea Riseborough.

Regizorul James Marsh a citit multe cărți despre istoria Irlandei înainte de a începe filmarea la “Shadow Dancer”. “Irlanda este o țară plină de istorie și irlandezii știu asta foarte bine, așa că mi-am spus că este de datoria mea să țin cont de asta și să fiu capabil să răspund la întrebările actorilor mei“, a spus el.

Chris Coen și James Marsh au ales-o pe Andrea Riseborough pentru rolul lui Collette după ce au vazut “Brighton Rock“, unde ea se îndrăgostește de un gangster. Regizorul o consideră drept “una dintre actrițele tinere cele mai promițătoare din generația sa.“

Cityplex și-a propus ca, începând din 2012, să devină un „ambasador” al artei cinematografice europene, promovând în cadrul programului Europa Cinemas cele mai reprezentative producții europene ale anului.

În dorința de a încuraja tinerii, de a cunoaște cultura europeana prin intermediul filmului, la un interval de 2 săptămâni, va fi organizat un spectacol gratuit pentru filmul european din programul Cityplex.

Intenționăm să aducem titluri cu subiecte actuale și interesante pentru tineri, scopul nostru fiind acela de a contribui la înțelegerea culturii și mentalităților din alte zone geografice. Vom avea cel puțin 2 **proiecții** de filme pe lună cu intrare liberă, ocazie cu care vom promova tinere talente locale din domeniul artei, fie că este vorba de pictură, literatură, muzică, dans, film, teatru etc.

Informații despre evenimente: www.brasov.cityplex.ro; www.facebook.com/CinemaCityplexBrasov
Vă rugăm să confirmați prezența la telefon: 0368.409.064; 0728.800 474 sau sa rezervati online pe www.brasov.cityplex.ro/rezervari .

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută