Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 04/04/2013
Arhiva Zile si Nopti

Beca’s Kitchen, home-cooked food în buricul orașului

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Beca’s Kitchen, home-cooked food în buricul orașului Share Beca’s Kitchen, home-cooked food în buricul orașului


Nu cred că sunt o mofturoasă dacă recunosc fără probleme că nu-mi plac locurile unde doar se mănâncă bine. Îmi plac locurile unde mănânc și mă simt bine în același timp. Fiind o bucureșteancă adoptată și sentimentală, tare îmi lipsesc vremurile fără de griji, când în bucătăria mamei mirosea veșnic a cuptor fierbinte și mâncare proaspătă, când ne strângeam la masă toți, cu părinți, cu bunici, cu prieteni.

Ei, asta mi-a plăcut la Beca, promisiunea de **bucătărie sănătoasă**, fresh, primitoare și cu gust. Așadar, cum ajungi pe la Romană poți să mergi fără grijă, călăuzit de voluptuozități gastronomice până la Beca’s Kitchen. Dacă ești musafir pentru prima oară faci cam 10 minute pe jos, în pas molcom, până pe **Mihai Eminescu 80**. Dacă vii a doua oară (cel puțin) o să faci cam 5 minute în fugă, mânat numai de pofte, nerăbdare și gânduri delicioase.

" "

Cam de la 1 noiembrie anul trecut, Andreea Beca și-a instalat bucătăria primitoare pe lângă intersecția Polonă cu Eminescu. Spațiul care o găzduiește acum a avut un istoric tare zbuciumat, dar sub mână de gospodină a devenit un loc tihnit, călduros și cochet. De cum intri nu trăiești alt sentiment decât unul reconfortant de… **acasă**.

Aromele călduțe, mesele încununate cu câte-un măr ghiduș, tabla mare pe care-i scris meniul cu litere ondulate de cretă, parcă toate **te așteaptă cu drag și cu masa pusă**. Indiferent că dai o fugă grăbit în pauza de la 12, că tocmai ai ieșit obosit de la serviciu sau că te-ai trezit buimac într-un prânz de weekend, Beca e mereu pregătită să te răsfețe cu ceva bun și sănătos, ca o mamă grijulie cu păr scurt, visuri mari și zâmbetul pe buze.

Am început festinul cu o supă de ciuperci și un “mmmmm” prelung. Sunt o gurmandă și Beca întelege asta pe deplin, se simte din **complexitatea gusturilor fine** pe care le au mâncărurile ei, din texturile aparent neprelucrate, brute, firești și totuși delicate. Supraveghează atent reacțiile clienților ei și e mereu gata să îți spună **povestea bucatelor aburinde** pe care ți le așează în față. Nici unul din ele nu provine de pe un raft prăfuit de supermarket, dintr-un plic ori dintr-o conservă. Toate sunt naturale, de sezon, iar Andreei îi place să gătească pentru musafiri și clienți ca și cum ar găti pentru ea însăși, cu aceeași atenție și grijă.

M-am apucat să încerc din toate câte avea Beca fiindcă nu mă puteam abține. După supa de ciuperci proaspete, cu nuci și crutoane de casă aromate, m-am potolit cu un **suc de mere de Voinești**. Apoi am furat câteva linguri și din **supa de mazăre** a prietenului meu, o supă neașteptat de bună! La felul doi am gustat, și pe cuvânt de onoare că așa a fost, cel mai fraged pui din viața mea de pofticioasă, cu **rădăcinoase ușor crocante** la cuptor, în sos de soia. Câteva scoici pe ascuns și din farfuria alăturată, cu tot cu zemuri și bruschete scoase de 10 minute din cuptor.

Desertul, slăbiciunea mea. La desert chiar nu pot să aleg între mai multe feluri, nu pot! Andreea mi-a aranjat o porție de tartă dublă, jumătate **tartă de ciocolată cu nuci și mentă**, jumătate **tartă de pere, mere și ghimbir**, scufundată în sos de vanilie. Vai de mine!

Când am ajuns, am chicotit un pic fiindcă cei de la masa din spate au mâncat și ei câte o porție și aproape că au implorat pentru încă una la pachet. Eu, mare amatoare de dulciuri, am pufnit puțin cu superioritate : slabi de înger, ușor impresionabili. Am greșit, îmi asum vina. Am înțeles și eu când am gustat din ele. Sunt tarte pe lumea asta care nu merită descrise în cuvinte, e prea puțin, necesită să te înfrupți din ele. Înfruptat, exact acesta e cuvântul. Am încheiat cu un **suc natural de ghimbir**, ușor picant, perfect pentru papile și digestie.

Recomand salivând de poftă **Beca’s Kitchen**. E locul unde vă puteți duce mama, iubitul, iubita, prietenii cei mai buni, oamenii de care vă pasă. Oamenii pe care îi vreți sănătoși și fericiți. Din păcate, să mânânci natural în București nu e tocmai ieftin, fie că servești masa în oraș sau acasă. Asta forțează **prețurile** din bucătăria-minune să sară puțin peste medie: supele se învârt între 9 și 12 lei, aperitivele pe la 15, iar felurile principale se duc spre 25-30 de lei. Cred că merită răsfățul, mai ales că pe lângă mâncarea delicioasă veți mai primi o porție zdravănă de liniște, prietenie și povești.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută