Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 29/03/2013
Arhiva Zile si Nopti

Uite primăvara ! Nu e primăvara…

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Uite primăvara ! Nu e primăvara… Share Uite primăvara ! Nu e primăvara…


Drept să vă spun pe mine mă cam sâcâie vremea asta capricioasă. Vorba cântecului: primăvara asta “mi-a întors metafizicul pe dos”! Deși se întâmplă o mulţime de chestii faine în oraș, nu mă pot mobiliza să ies afară din casă, decât în caz de urgenţă maximă. Iar asta înseamnă ori job, ori facturi care musai trebuie plătite. În rest, dă-i cu netul, radioul și alte canale pe care bârfa și informația inutilă circulă nestingherită.

Cred că întregul meu organism, ca să nu mai zic de creier, e setat pe ideea că începe luna aprilie, deci prin deducţie logică, ar trebui să fie cel puţin 12 grade cu plus. Ori, dacă mă uit pe
geam, ba e vânt, ploaie, lapoviţă, sau ninge! Dacă acu’ o lună editorialele din revistă vorbeau de ghiocei, topirea zăpezii, începutul de primăvară călduros și însorit, ei bine, acum vorbim de astenie de primăvară, coduri colorate (cele galbene și portocalii ne plac cu precădere) și felurite avertizări meteorologice, unele mai ameninţătoare decât altele. Mai trist e că peste tot se vorbește doar de vreme.

Suntem mai rău ca britanicii. Orice conversaţie începe și invariabil se încheie cu lamentări tragice despre capriciile vremii. Iar la mijlocul discuţiei ne dăm cu părerea despre bentiţa tricolor a Sabinei. Eh! Facem pariu că săptămâna următoare le putem dezbate și mai bine? Paștele Catolic, ploaie, orotdocșii care se bucură de vremea urâtă, că doar na! capra vecinului…Așa! Ia hai să nu mai stăm în casă și să aberăm aiurea. E plin orașul de concerte, petreceri, spectacole de teatru și expoziţii.
Luati-vă cizmele de cauciuc și ţuști! în Unirii.

" "

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută